Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Ceny a ČR

Tak sem se zase jednou přesvědčil o tom, že obchodníci v naší zemi jsou nenažrané, nezodpovědné … lump. No řekněte sami. Těšíte se jak malé dítě na cukrátko na nový iPhone 3GS, jenže …

koukám na stránky stávajícho operátora a ouha – cena je 19.999,-Kč. Cena je velmi podezřelá a lehce se mi z ní neudělalo dobře. Jen co jsem rozdýchal tuto ránu do zad mého optimismu a těšení na nový telefon kouknul jsem se ke konkureci a ejhle. Koukám a nevěřím vlastním očím. Kartelová dohoda jako vyšitá. No nepřekvapilo by Vás, stejně jako mě, že zbývající operátoři čistě náhodou nasadily cenu 19.999,-Kč??

No dobrá, proč, ne asi Apple zdražil protože mu jdou prodeje. Smířen s tím, že nový foun nebude jsem lehce zabrouzdal po stránkách a abych se potěšil jak jsou na tom chudáci v okolí ještě hůře než mi,  jsem se jen tak z legrace kouknul na stránky anglického vodíku a málem mi vypadli oči z důlku. Ten stejný nedotovaný telefon stojí pouze 65% toho co u nás. Ano, počítat dobře. Rozdíl v náš neprospěch je 35%.  Nedotovaný stojí přesně 440liber.

V tuto chvíli,  mě to začalo opět zajímat. CO takle vodaufoni z englandu? Nahodím stránku, chvíli koukám … a … no néé, voni ho snad nemaj v nabídce. Nebo možná mají, ale ne na stránkách. OK. Testneme vodaufouny z talošky. Tady sem to našel rychle a k mému překvapení na tom naši jižní sousedi nejdou zrovna extra. 18.000,-Kč po přepočtu středem taky není žádná amerika.

Aha  amerika – zapoměl jsem na USA. Tak jdem za moře, co řeknou tam. Řekli. A to sem teda nemohl rozdýchat. 199dolarů. Po přepočtu 3.625,-Kč. Po té, co jsem si dal panáka akouknul tam ještě jednou, sem se nasštavně rozhodl založit kolonku „PLAČKY“  podělit se sVámi o tuto katastrofální cenovou politiku.

Nebudu Vás napínat – po lehkém hledání jsem se dostal na tyto ceny:

český operátor 13.499,-Kč musím provolat 2.300,-Kč/měsíčně
anglický vodík gratis při provolání 48liber http://shop.o2.co.uk/update/business.html

U italů jsem neměl odvahu hledat kolik za kolik.

Výsledek:

  • naši operátoři jsou hovada
  • předražují služby, techniku a diví se, že na ně EU občas udělá bububu
  • nový telefon nebude (z ameriky se mi vozit nechce)
  • založil jsem rubriku Plačky, abych se měl kde vyplakat
  • doufám, že mě podpoříte a nové iPhony 3GS necháte, stejně jako já, ať si je operátoři strčí … do skladu kde můžou klíďobrďo zrezivět
 

Tagy: , ,