Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Kult osobnosti

A je to to tady. Taky bych si měl nějak pěstovat kult osobnosti. No posuďte sami. Přítel Okap je pravidelně citován v novinách, vlastní žena má více titulů a vysokých škol, kamarád Klokan je zván do Austrálie a strejda Koala si pořídil vlastní operační systém. Nevěříte? Tak si to najděte.No jen si to zkuste. Zadejte do googleho „Karmic Koala“ a uvidíte, co Vám vyjede.  Namátkou:

  • Karmic Koala – vačnatec ladí k dokonalosti – takto se k tomu staví na root.cz
  • Karmic Koala – stojí za hřích? – ptá se živě.cz a hned si odpovídá – ano, stojí.
  • Karmická Kooala – jednodušší už to být nemůže – pochvaluje si abclinuxu.cz
  • po půl roce nejočekávanější událost linuxového desktopu – jásá linuxexpres.cz

a tak dále. Co je ovšem na této distribuci tak krásné, mimo to, že ji vyrobil a prosadil náš dobrý známý? Přece to, že k dokonalosti vyladěný vačnatec, který stojí za hřích, pochází z Brna, na jehož předměstí leží jak Rio de Janiero tak i provinční Praha.

Musím obdivovat nejen programátorskou bravuru, se kterou se autor vypořádal s různými úskalími, ale hlavně jeho vynikající tah na branku z hlediska marketingu. Posuďte sami – Koala nejen že ohromil firmu Canonical, která mu systém distribuuje, ale již se dočkal vydání verzí pro notebooky a servery.

Dlouho dopředu se mnoho nadšenců staralo o testování betaverzí tak, aby byl vačnatec opravdu dokonalý. Systém zahltil veškeré diskuze a stal se jednou z nejočekávanějších událostí tohoto roku. Tolik příspěvků jsem nenašel ani na serverech věnujících se win sedmičkám, se všemi píár pisálky. Jak vidno, kvalita se prosazuje a proto neváhejte a stahujte k dokonalosti vyladěný systém pocházející z Brna na www.ubuntu.cz

Omluvte mne tedy, pokud zde nějakou dobu nebude tolik příspěvků – po vzoru svých kamarádů hodlám lovit bobříky a pěstovat kult osobnosti v globální kultuře, samozřejmě celosvětově.

 

Tagy: , ,