Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Parkování a pražáci

Vracím se takhle jednou večer se ženou z výletu a po zaparkování – které se stává díky magistrátním úředníkům čím dál těžší – sedíme v autě a slastně vychutnáváme chvíle, kdy není slyšet motor, dvojčátka spinkají a celkově se člověk může uvolnit a oddechnout. Prostě jak po návratu z výletu a řízení motorového prostředku džunglí našich silnic.Jak tam sedíme, koukám, že k vedlejšímu autu přichází dvojička. Žena hovoří po slovensky a řeší problémy rodičů žijících v Blavě (Bratislava). Muž jde k autu, nevšimne si nás a začne nadávat. „Ku*va ten ču*ák stojí jako ko*ot“.

Vzhledem k tomu, že stojím těsně na kraji zálivku a dál od jeho auta už si stoupnout nejde, nechávám plynout události a líně sleduju, co nastane. A nastalo.

Rána do boku auta mě vytrhla z letargie. Ten trouba si votlouká svoje auto. To je jeho problém, do té doby, než k tomu používá to moje. Vystupuju ven a v rachotu otvíraných dveří se na mě valí vlna nevěřícího údivu. „ty jo von tam seděl“.

„Nemůžete nastoupit?“ Ptám se se sladkým úsměvem. „No, je to obtížné, nějak se tam nemohu protáhnout“ odpovídá muž, evidentně NEvyvedený z míry. „Dál si od vás stoupnout nemůžu“ – jemně naznačuji, že ten, kdo stojí jako prase, je on. „Nooo…“ – nechce opustit svou pozici.

I zželelo se mi chudáka a navrhnul jsem, že mu poodjedu, aby si mohl nastoupit a vycouvat.

Povyjedu a koukám – za mnou auto. Evidentně  nevidí rozsvícené couvačky a lepí se mi na *****, jak na svou starou. Čekám, až pochopí, že zpětná brzdová světla opravdu znamenají, že auto dopředu nepojede a přemýšlím nad tím, že dotyčný (co si omlátil auto o mé) má pražácké manýry.

A vono jo. Jen co couvnu tak, aby mohl vyjet, cipísek nastartuje, osvítí značku a na té se skví velké 1AF atd.

Prostě už na vystupování je poznat že je to typický odchovanec praglogradu. Arogantní, egocentrický, fyzicky neschopen uznat chybu, natož se omluvit.

Zde bych rád upozornil na několik zajímavostí:

  • normální člověk, pokud má málo prostoru, se snaží neotlouct své vlastní auto
  • pokud mě někdo nachytá u toho, jak omlacuji cizí plechovou chloubu, většinou se alespoň zastydím a omluvím se
  • pokud s dotyčným komunikuju, slušně ho požádám, jestli by mi poodjel, abych předešel škrábancům na laku obou zúčastněných stran

A jeden bod čistě genetický:

  • zajímalo by mne, který vir se šíří vzduchem a způsobuje odumření/znefunkčnění genu elementární lidské slušnosti a schopnosti rozeznat vlastní chybu – zde bych rád požádal kamarády genetiky, aby se podívali na tuto velmi zajímavou vlastnost cajzlogradu. Evidentně existuje chyba v lidském genomu, způsobující, že většina žijích na předměstí Brna v městské čtvrti Praha je fyzicky neschopna – nikoliv neochotna, ale fyzicky neschopna uznat chybu. Existuje nějaké vědecké vysvětlení, nebo tato vlastnost spadá do doposud neprobádaných hlubin lidské DNA?
 

Tagy: , ,