Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Soustředění u výrobce knedlíků

Po delší diskuzi na téma dětský sbor a soustředění se Verunka rozhodla uspořádat další z úspěšné série soustředění dětského sboru. Pravda, celé akci musela předcházet rekreace po rodinné dovolené,  a to jak ze strany Verunky, tak i ze strany mé. Ale za to … to stálo za to. Celá akce proběhla pod křídly spřáteleného faráře v Blučině. Na krásné faře, kousek od známého výrobce knedlíků se pělo, až se musela vyměnit střecha na budově – viz foto galerie. Ale nepředbíhejme.

V sobotu ráno byla slavnostně předána do užívání autobusová zastávka před naším domem, odkud jsme vyrazili směr soustředění. Sice nás bylo méně než se původně očekávalo a dokonce méně než se nahlásilo, ale o to to byl intenzivnější zážitek.

Ubytování a rozezpívání není potřeba popisovat. Snad jen maličkost na uvítanou, která nás zaskočila a tou byly nachystané máry. Po menším nedorozumění se ukázalo, že nejsou nachystány na našeho hostitele, který by snad očekával, že ho z nás švihne.

Vzhledem k tomu, že jsem tišil dvojčata, nevím jak dětem zpěv šel, nebo nešel, ale za to vím, že recitál Evy Henychové, který se ten den čirou náhodou pořádal v místním kostele byl velmi pěkný. Pokud byste někdy padli na její vystoupení, s chutí si na něj zajděte. Krásný hlas, propracovaná kytara a hluboké a přitom hravé texty Vás odnesou daleko od všedních starostí. Všichni přítomní chlapi (Matýsek a já) jsme navíc ocenili i lepý vzhled zpěvaččin.

Po skončení vystoupení se mi podařilo přesvědčit několik z účastnic soustředění, že se zpěvačka podepisuje na čelo. Ihned jsme  se museli obrátit a nechat si čelo označit. K mému úžasu se k tomu Eva postavila jako chlap, a holkám opravdu načmárala podpis na čelo.

Večer proběhla řízená diskuze se staršími účastnicemi na téma „Islám v Evropě“ kde byly naznačeny některé z možných argumentů a probrány nejzajímavější scénáře. Před rozloučením byla děvčatům nabídnuta možnost ministrovat druhý den, kterou z nějakého záhadného důvodu holky nevyužili. Předpokládám, že čas začátku mše 6:45 s tím neměl co dělat.

Druhý den, jsme po přebalení a nakrmení dvojčátek vyrazili směr Měnín, kde proběhla první mše. Holkám to zpívalo velmi pěkně  a dočkaly se potlesku na otevřené scéně. Vzhledem k počtu bych řekl že akustika byla velmi dobrá, protože se jejich hlasy nesly velmi dobře, bylo jim krásně rozumět a až na jednu píseň bylo vše čisté. Dokonce i doprovod nezdrbal nic.

Druhá mše proběhla přímo v Blučině a děvčata se vrátila s rozzářenýma očima nad vynikající akustikou. Že bychom měli záložní flek na nahrávání CDček?

Po obědě (pečená chickens) se lehce zatrénovalo na Vánoce, poklidila se fara a odjelo se na konečnou autobusu do Brna, kde se děti vrátily původním majitelům a Verunka spolu s mou maličkostí se odebrala rekreovat do teplého bytečku. Další výjezd se sice plánuje, ale je v nedohlednu. Nejprve se musíme zvetit a pak se uvidí, na kdy a jestli se něco naplánuje. Vono, přece jen, tolik práce s plánováním plus čas rekreace a někteří dali přednost boulingu …

 

Tagy: , , , , ,