Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Linux a video

Video- jedno krátké slovo, které se po dalším z mých úžasných dobrodružství s linuxem málem stalo slovem sprostým až velmi nemravným. Začalo to celkem nevinně. Matka došla s nápadem, natočit homevideo. Žádný domácí pórek, ale dfojčátka a tak. Zapůjčit kameru, nastudovat nějaké ty zásady, jako třeba neotáčet video o 900 jako foťák bylo také jednoduché.Kovbojka začala až s pokusy stáhnout videjko na kompl. Dostal jsem  – pravda už dávno – mánii pracovat na legálních softech. První pokus o stažení do winďulí byl tak mizerný, že sem to hned smazal.

Druhý pokus proběhl na linuxové stroji a výsledek byl stejný. Stejně mizerný. A začalo se googlit.

Zajímavé, všichni mi nutí stahování videa z ty troubo – youtube, ale nikdo nenabízí odkaz jak stáhnout video ve slušné kvalitě z kamery. Preference národa jsou jasné, zvláště poté, co jsem narazil na fakt sqvělý portál na stahování videa, rozuměj filmů. Práce byla přerušena a když jsem se k ní vrátil (asi za tři dny) nestačil jsem se divit.

odkazy na stažení softu – to je horor sám o sobě (nefunkčnost odkazů platila 09/11/2009)

  • ftp://ftp.nerim.net/debian-marillat/dists/unstable/main/binary-i386/avidemux_2.0.22-0.1_i386.deb – nefunkční odkaz z linuxsoft
  • soft avidemux -taky nic
  • dvgrab – odkaz z linuxsoft  -nevční
  • http://kino.schirmacher.de  – neee
  • video linux google – mlčí
  • grabování videa linux – ejhle jalkési prizuaky
  • http://www.linuxveskole.cz/?q=node/33 – huuu že by se zablesklo?

No jo, po zadani prikazu akorat P.R.D. No kamera exist – a opět kolečko dotaz-google_mlčí-nasštvaný_já-dotaz…

Tři hodiny od zahájení pokus se stále nedaří připojit kameru (softwarově, drát tam samozřejmě byl)- cca 3hodiny čistého času, otveřených 11 woken v browseru a vsichni radíci. Místo toho aby poradily, tak jen odkazuji na odkazy a ty po třetím vnoření zmizí a neexistují. Který pitomec vymyslel systém odkazů na odkazy odkazů na cizí stránky je hovado. SLYŠÍTE VY RADÍLKOVÉ? KDYŽ UŽ CHCETE PORADIT TAK PORAĎTE, NEDĚLEJTE FRAJERY JAK UMÍTE KOPÍROVAT LINKY!!

Po 5ti hodinách – slovy pěti hodinách-  jsem se dobral toho, že bych mohl povolit kameru, protože všechno ostatní bylo buď již nainstalováno nebo ihned doinstalováno. No voni říkali povolit, ale chm… Ze zoufalství jsem zkusil tento velmi intuitivní (podle programátorů) příkaz:

mknod -m 600 /dev/raw1394 c 171 0

To zabralo. Ale uznejte – páchat něco takového – to chce fakt silnou náturu. Linux a grabování videa nejsou kamarádi. Mimo jiné proto, že jakmile se PCdlo vypnulo, tak se musí ten více než intuitivní výraz opět zadat. Já se ho snad naučím. Teda, někde jsem viděl, že ho lze zadat do jakéhosi konfiguráku, ale znáte to – odkaz odkazu pododkazu a ten nejni funkční. Tak holt musím googlit dál.

P.S. Další sqělá historka je na obzoru. Včil totiž musím to videjko sestříhat. Už teď se na to těším 😀

P.P.S. Všimli jste si toho, jak jsem nenápadně naznačil programátorům, že jejich intuitivní není zcela intuitivní? To sem jim to nandal. Sem fuck dobrej.

 

Tagy: , , ,