Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Jak ušetřit – 3. část: „drobnosti“

A máme tu konečně třetí pokračování série pro spořivce. Dnes budu stručnější, tak snad zvládnu postihnout více oblastí.

Museli jsme koupit kočárek (i když šátkujeme, tak nosit dvě děti současně opravdu nebudu, záda mám jen jedny…). Po dlouhém vybírání zvítězil švýcarský Herqules, samozřejmě varianta pro dvojčata. Nejsem schopná se nyní dostat na oficiální stránky www.herqules.ch – proslýchá se ale, že výroba byla kvůli krizi ukončena. No nevím. Zkuste zagooglit a najdete jich hodně po bazarech. My ho koupili taky z druhé ruky přes stránku dvojčat. Stál nás 10000,- Kč včetně dvou nánožníků, dvou pláštěnek, emitexových fusaků a dvou originálních tašek. Původně se cena se všemi těmito serepatičkami vyšplhala na 23000,- Kč. Navíc ten kočár vypadal opravdu nepoužívaně. Pravda, je kvalitní, ale stejně jsem čekala, že trochu rozvrzaný bude. Nebyl. Jinou značku bych se asi z druhé ruky neodvažovala koupit, protože jsem nepadla na jiný takhle bytelný kočár, co vydrží v podstatě cokoli, projede dveřmi osmdesátkami, nemůže píchnout kolečka, sporťáková varianta umožňuje otočení dětí k řidiči, vepředu jsou otočná kolečka, kočár je stabilní, protože má čtyři kolečka a vůbec. Musím pět ódy.

Koupí z druhé ruky jsme tedy na kočárku ušetřili 13000,-Kč. 🙂

Dál jsme museli zakoupit autosedačky (sice autem s dětmi jezdíme jenom tak 2x za měsíc, ale…).  V tomto případě jsem prodej z druhé ruky odmítla, protože nepoznáte, co bylo bourané a co ne a jde přece o bezpečnost vašich dětí. Můžeme ale jen doporučit zakoupení nějakého loňského modelu. U značky Chicco jsme tím ušetřili asi 500,- Kč za jeden kus (od letošního modelu se lišil jen barvou a vzorem potahové látky, žádnými technickými vychytávkami, jak by člověk čekal, haha) a dohromady stály obě sedačky 3380,- Kč. No a jsme u dobré pojišťovny – ozp – a ta nám na každé dítě loni přispěla 1500,- Kč, příspěvek bývá poskytován na některé konkrétní věci, ke kterým ale autosedačky třeba patří.

Zakoupením staršího modelu autosedaček a proplacením od pojišťovny jsme ušetřili 4000,- Kč. 🙂

Další výdaje na děti dáváte, světe div se, za kosmetiku. I děti se totiž musí šlechtit, tedy ne moc, ale na určitých místech po jistých procedurách ano – a to jsem v tomto dost minimalistická a otrlá matka – zkrátka mažu jen zadky, aby se nezaprudily a pak celého človíčka po koupání. Na zadky si nechávám předepsat od pediatričky rybí mast, na tělo ondřejovu mast, obojí ve velkém balení, takže vydrží 2 měsíce. Lékárenské poplatky za každou mast jsou 30,- Kč. To je 30 * 24 = 740,- Kč za 2 roky. Dál kupuju ještě nějaké tekuté mýdlo na umývání pokakaných zadků (na tom ale neušetřím, tak to tu nebudu naceňovat). Přičemž většina mých kamarádek nakupuje značkovou dětskou kosmetiku, připomeňme Bepanthen, Weleda, Eoné, Hipp, SebaMed a já nevím co ještě. Šampónky, krémíky ochranné, krémíky pleťové, ochranné balzámy, pěny do koupele, olejíčky, emulze, mlíčka, ubrousky, masážní olejíčky a různé jiné blbinky, kterým opravdu nerozumím. Pokud jste na tom stejně jako já, schválně si otevřete některé z uvedených stránek a budete zírat, jak se dá vydělávat na dětech. Je to jen hrubý odhad, ale měsíčně za kosmetiku pro dvojčata utratí rodič minimálně 150,- Kč. Pravda mažou asi častěji a i jiná místa než já, ale ono to přece není ani moc zdravé, že. Celkově to za 2 roky dělá 150 * 24 = 3600,- Kč.

Na dětské kosmetice šetřím 2800,- Kč za 2 roky. 🙂

Příště už to sečtu. Tak schválně, kolik myslíte, že to vyjde?

Související články:

Jak ušetřit – 1. část: „látkové pleny“
Jak ušetřit – 2. část: „jídlo“
Jak ušetřit – shrnutí

 

Tagy: , , , , ,