Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Avatar a jeho technologie

Stejně tak jako dnes již většina, také jsme vyrazili na film Jamese Camerona „Avatar“. Sedíce v kině, obdivovali jsme nádherné displeje, které byly v tomto filmu použity jak na kosmické lodi, tak – a to hlavně – v řídícím sále společnosti. Někteří z nás, si málem ucvrkli do textilu, když viděli jak jen tak mimochodem pohybem ruky byla práce zkopírována na  – pro neexistenci lepších výrazů řekněme – notebook a v chůzi se pokračovalo dál.Ááno. Mluvím o nádherných průhledných displejích, které ergonomicky do oblouku obklopovaly operátory v řídícím centru společnosti.

No jo, já vím, že na uvedeném obrázku je uprostřed prostorový hologram, ale zkuste si sehnat obrázky z řídícího centra – katastrofa.

Nicméně o tom jsem psát nechtěl. Jak jsme šli z kina, tak většina z nás dělala nad náádhernými displeji och a áách a těšili jsme se, jak si taky takový pořídíme. A v duchu jsme nadávali, proč že to už někdo dávno nevyvinul.

Jen tak z legrace jsem do všemocného googleho zadal „transparent display“ a nestačil jsem se divit. No posuďte sami. Víc jak sto odkazů, fůra obrázků, funkční prototypy, ale to, co mě opravdu dostalo je, že tyto displeje se běžně v našem životě vyskytují a nikdo z nás si to ani neuvědomuje. Pokud mi nevěříte, tak si zajděte třeba do MDB a koukněte se na wecko neboli záchod – průhledný, svítící displej 🙂

Několik odkazů a videa a obrázky:

výsledek na otázku videa průhledných displejů http://jdem.cz/dvma8

a pak taky zkuste tohle: http://www.laptopsarena.com/top-10-coolest-laptop-concepts/

Jo a abych nezapoměl. Průhledné displeje, které nás již delší dobu provází životem, najdete tedy: http://info.planar.com/content/transparent/?Campaign_ID=701300000008L7s&00N3000000149Le=transparent+display+e&_kk=cd260118-7bab-42ea-b0c4-532364af0d52&_kt=3272432910&gclid=CLiOqpir3Z8CFc0SzAodIhvmGw a tady něco do řídící místnosti http://www.planarcontrolroom.com/

 

Tagy: ,