Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Investujte na akciových trzích

Nechte své peníze vydělávat. Nepracujte – my budeme pracovat za Vás. Tak s tímto zvoláním se u mě telefony netrhly. Ze začátku mě to dost štvalo. Kde – hrome – sehnali moje číslo. Tak na tuto otázku NIKDO z nich neodpovědel.  A proč mě otravujou v práci. Já se na rozdíl od nich živím poctivě a pracuju. Neoblbuju lidi heftama o akciích a o tom, že peníze se někde samy vylíhnou. Tak to není a nebude.Pak mě to začalo bavit. Bylo nádherně vidět, jak jedou prodejci podle manuálu. Obchodní postupy jim dělal někdo fakt dobrej, který tomu rozuměl. Nádherná byla třeba hláška typu – hodný kamarád – „Víte, já prodávám akcie, ale teď se nic neděje a já musím mít odvolané minuty, tak se nezlobte, že volám. Já vám za, to, že jste na mě hodný a zvednul jste telefon, dám fakt dobrý tip, až se něco zajímavého bude dít. Můžu“? No co by nemohl, zakázat mu to nemůžu a spam filtr na telefonní hovory jsem ještě neviděl. Přesně za týden se onen hodný pán ozval znova a ejhle – na trzích se něco zajímavé dělo. Jeho zklamání bylo velké. Neinvestoval jsem.

Pěkná byla také akce – rychlý chlapec – „Dobrýdenmámetadysuperakciparádnípříležitostfaktnádheramusíteserychlerozhodnoutvydělatsedajístatisíce“. Celá věta samozřejmě vychrlena vzrušeným hlasem puběrťáka v pornokinu unikajícího před uvaděčkou.

Jedna z lepších byla hláška  – hodný strýček – „Víte, já vím, že kde maj dneska lidi ty peníze brát, ale to nevadí, já vám půjčím.“ Hmm, aha a za kolik že to vlastně bude, hodný strejdo? No nebudu Vás napínat. Mizerných 8 procent na měsíc. Půjčit si musíte pakatel. Jenom 750 litrů. 250 litrů přece máte, že jo? Musí se totiž koupit celý balík akcií za milion. No, půjčit vám to celé – to opravdu nejde. Chudák – hodný strejda – už přece riskuje i tak. Taky byste ho politovali, že?

Jéénže. Kdyby se akcie pohnuly o slibovaných 9,5 procenta, jak tvrdil hodný strejda, tak jsem mohl vydělat něco okolo 20.000,- Kč. Ovšem zapoměl dodat, že pokud se to nepohne o minimálně 9 procent nahoru, nebo  – ó hrůzo – sleze hodnota akcií dolů, budu jim muset zaplatit za zapůjčení slabých 8% tzn. 60.000,- Kč ať tak, nebo tak. Plus prodělek na akciích, pokud by slezly do záporu. A to prosím jen za měsíc. Penále, za nezaplacení bylo mnohem vyšší. Taky nepochodili. A světe div se, někteří se divili jak to? Přece taková mega nabídka! Jak si vůbec můžu DOVOLIT odmítnout.

Další možnost byla – hodný a zlý – To vám tak zavolá velmi energický pán, který tomu perfektně rozumí a když řeknete, že nemáte zájem, tak se velmi neurvale utrhne, proč s vámi ztrácí čas a zavěsí rychleji než vy (výkon). Za dva až tři dny (tady se společnosti lišily) vám zavolá velmi seriózní pán, který se chce velmi omluvit za jejich bývalého zaměstnance, který u nich – jak jinak – už nedělá a jako omluvu nabízí fakt výhodnou nabídku „ať se picnu“. Jenom proto, že ten kolega, chudák, víte nervy v kýblu atd atp. Zase jsem neinvestoval. Ošklivý se zatím neozval, na toho ještě čekám.

No a včilkaj došli s  novou fintou. „Můžu vám poslat nejnovější přehled finančních trhů od naší společnosti? Samozřejmě gratis.“ Tož jasne že možou, coby nemohli. Hned jak to došlo, jsem to hodil do spam listu a byl klid.

Za týden volají znovu (perfektně načasovaných 7 dní) a hned se ptají: „Tak co, četl jste naši zprávu?“ Standardní opodvěď zněla „Ne, nečetl.“ „Aha, tak já vám pošlu nový email s novými informacemi, asi máte hodně práce“, snaží se chudák operátor. Klidně, spam filtr to schroustá. Chroust. Chroust. 😆

Za týden se situace opakuje. Cipísek nechápe, proč si to nechávám posílat, když to nečtu. S úsměvem na rtech mu vysvětluji, že se ptal na to, jestli to může poslat, nikoliv, jestli mě to zajímá, a už vůbec se neptal, jestli to chci. Proto jsem mu dělal radost, ať to klidně pošle (moji adresu už stejně měl), já si ho dal do spamu a mám klid.

Po tomto vystoupení, už se znovu neozval (nikdo) a já mám klid. Pravda ozvaly se jiné firmy, které si myslí, že přehazováním akcií vidlemi mohou vydělávat peníze, ale všichni to po druhém telefonátu vzdali.

Je to celkově výrazně účinnější, než vysvětlování, že opravdu, ale opravdu investovat do akcií nechcete. Je to mnohem – a to zdůrazňuji  – mnohem účinější, než telefony pokládat (tato varianta naopak jakoby tyto pochybné firmy přivolávala). A navíc se pobavíte. Prostě, nerozčilujte se. Ať se rozčilují ti druzí 😀

 

Tagy: , ,