Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Dvojčata a hospoda

Hospoda. Restaurace. Pohostinství.

Jak sladce tato slova zní. Většina osob, čtoucí tento článek, se na tato místa dokonce těší. A to jsou sami, maximálně ve dvojičce. Jaké slasti a nádherné okamžiky skrývají chvíle vizit těchto míst ve čtyřech se vám pokusím nastínit v tomto příspěvku.

Základní premisa zní: návštěva libovolného veřejného podniku (vyjma toho nejveřejnějšího) s dvojčaty je radost. Tuto poučku je třeba povýšit na úroveň dogmatu, nebo chcete-li postulátu. Prostě … jedná se o zjevnou pravdu, která je jasná, o které se nediskutuje a která – ač možná ustrnulá ve svém časovém významu – je zcela a dokonale platná, a to i v 21. století v době nastupujících Startrekových technologií.

Dobrá – po vzoru velkých filosofů máme zadefinované vstupní podmínky.

Začneme tedy na základě tohoto axiomu hledat správné pohostinství. Jak se ukáže, je zde velmi důležitá příprava, kterou odpovědný otec v žádném případě nesmí zanedbat.

Hodnotit budeme podobně jako v „kompjůtrových“ hrách pomocí „levelů“.

První level:
V hospodě se nesmí kouřit. Tato jednoduchá podmínka eliminuje 99% mizerných podniků. Prostě kouří-li se tam – neejni to vhodný lokál pro dítě.

Level dva:
Osazenstvo je ochotno vám bez zbytečných diskuzí ochotně donést kapku teplé vody na pití.  Test „doneste mi prosím vodu z vodovodu“ se po zveřejnění (pro jistotu) nejmenovaným hňupem v celostátních novinách stal lehce profláknutým a tedy nepoužitelným. Přece nebudete napájet dvojčata vodou značky Evian za 60 korun dvě deci. Proto je nutné trvat na vodě teplé, ne vařící, jen lehce teplé a navíc z vodovodu. Tento postup totiž vyžaduje zapojení několika mozkových buněk obsluhy a proto na tomto testu drtivá většina hospod prostě pohoří.

Co si budeme nalhávat. Většina obsluh by i ráda vyhověla, ale takto sofistikovaný technologixcký postup prostě nezvládnou a tedy se schovají za hefty:
– nemáme na to ceník … v tomto případě trubky zjevně nepochopily, že to platit nechcete
– vodu z vodovodu nevedeme – svobodná obsluha, nemající sourozence, nechápající, že evian ač mající reklamu srobenou pomocí miminek opravdu nejni vhodna voda pro miminka.

Level tři:
V tomto případě už jenutné vzít dvojčátka s sebou. Jedná se totiž o přebalení a zatím se mi nepodařilo najít partnera/partnerku, jež by byl ochoten nechat se přabalit na kavárenském/hospodském stole.

Pro ty méně chápavé. Test spočívá v umožnění přebalení dvojčátek a ve výbavě pohostinsví na tento úkon.

Level čtyři:
Jedná se o vyšší dívší. Je to hopoda, ve které splní, respektive vám projdou veškeré výše popsané skopičiny a navíc je tam takový hukot, že váš milovaný stereo zvuk se tam ztrácí bo hladina hluku  je vyšší než decibely vyluzované vašimi  stereo reproduktory a zároveň se tento hluk tak rozkládá, že stereo klidně usne.

Level pět:
Obsluha je ochotna zabukovat stůl nejblíže k východu na zavolání a ráda (ta obsluha)

Najdete-li takovouto hospu, tak se jí držte, pomáhejte ji finančně a obsluhu si hýčkejte tringelty.

Protože:

  • vaše nádherné stero nebude smrdět jak vytažené z udírny
  • vaše děti budou vždy vítány a tedy i vy  a nejen vaše peníze
  • můžete děti vypustit, aby se prošly po lokále. Zajímavé je, že pokud lokál splní výše uvedené levely, nejen osazenstvo, ale i návštěvníci jsou ochotni přimhouřit oko nad radostně výskajícími vyžlaty, které obtěžují i zcela neznámé osoby v domnění, že pokud to má nohy nad hlavu (nad dvojčecí hlavu), tak to prostě musí být někdo tak kvalitní jako rodič
  • seznámíte se se zajímavými lidmi – mluvím zde nejen o obsluze.

No a co je je nejkrásnější – v optimálním případě vychováte obsluhu i štamgasty tak dobře, že si budete moci užít nerušený večer s partnerem, partnerkou, přáteli nebo i zcela sami pouze s přítelem Alko Holem. A to prosím s jistotou, že o vaše dvojčátka bude postaráno a vy se nemusíte vyrušovat a jen kontrolujete, zda vám s dětmi neutíká zlomyslný soused toužící po spokojeném spánku bez dobrodružství a radosti z pokroku dvojčátek, které se v jednu v noci naučily vyslovovat krásné nové slovo (třeba Rrrrrr) a musí se o tuto zásadní znalost podělit se svým okolím. Utíká s nimi ne proto, že by je chtěl doma, ale aby na vás mstivě poštval sociálku. Had.

 

Tagy: ,