Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Nebezpečná sobota

Sobotní líné dopoledne. Provoz na silnici minimální, povětšinou nakupující důchodci, kteří pečlivě střeží svůj vůz proti poškrábání a všem nebezpečím se vyhýbají obloukem. Prostě pohoda.

Vyrazivše do nemocnice s klučíkem, který, jak je jeho oblíbenou víkendovou činností, opět chytil horečky, jedu úzkou ulicí. Zleva parkující auta, zprava také a přede mnou pojíždí terénní Tojóta.

Autíčko zhruba uprostřed délky ulice mine několik prázdných míst a najednou zpomalí. Nevšímavě mine další volné místo a cca 20m od semaforu, na kterém zrovna blikla zelená barvička, se zastaví.

Chvíli čekám co se bude dít. Po delší chvíli nevydržím a lehce naznačím, že takto zaparkované auto, lehce vadí ostatním účastníkům provozu. Světelná houkačka nepomůže, zařadím vyšší stupeň a houknu si.

Za zatmaveným zadním sklem se cosi pohne – dlouhé vlasy, podivný, vytaženou-zkroucený postoj. Baba. No co to tam … vona se tam snad maluje.

Tojóta provede prudký manévr, který ji vmezeří do volného místa o 3 metry dále a barbína za volantem pokračuje v činnosti. Opravdu se maluje. Toto zjištění mi vyrazilo dech natolik, že jsem ani nadávat nestihnul, neboť mi mezitím blikla červená.

Lehce skřípaje zuby pokračuji k nemocnici. O další dvě ulice v podobném místě pro změnu terénní Jeep a situace se opakuje. Opět blonďatá barbie za volantem, která zjistila, že její dokonalý makeup kryjící jinak nekoukatelný obličej, nutně potřebuje opravu.

Tentokrát troubím rovnou a zakončení je stejné – o dva metry dále je krásné volné místo, kde si může nahodit celý ksicht znovu, aniž by někoho obtěžovala.

A do třetice všeho stejného – přímo u dětské nemocnice stojí terénní mercedes a – jak jinak – blondýna. Projížděje kolem jsem zjistil lehkou nesrovnalost s předchozími případy. Tahle babizna si neupravovala obličej. Tahle si lakovala nehty.

Proč kurňa nemůže být zákon zakazující dávat řidičský průkaz blondýnám a osobám s IQ šumící trávy, které neprojdou jednoduchým poznávacím testem: „Na co slouží prostřední zrcátko v autě“?