Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Soft-Air Mährischer Kulturbund

Nejenom uměním živ je člověk, a proto byla Gertem zorganizována další protiválečná demonstrace. Známý militarista Anička Von. sice měl nějaké nejapné připomínky, ale my se nedali a v sobotu vyrazili.

Terén vypadal velmi příhodně, skoro jako rozbořený pro naše účely.

S menším zádrhelem s počtem stejně pojmenovaných vesnic v kombinaci se známým „dohodneme se po telefonu“ se nakonec podařilo projít terén a happening mohl začít.

První hra byla poslabší, z důvodu vrzavé koordinace útoku, ale s postupujícím časem se taktika a pohyb na hřišti vylepšoval až do té míry, že nebyla nouze o scénky, ve kterých hlavní aktéři (dva až tři) poskakovali okolo rohu, usilovně natahovali a mířili, aby si zaměření zrušili uskočením před nepřátelskou kulkou.

Díky akčnímu pohybu některých členů, nebyla nouze o případy napadení zezadu. Jako příklad by se snad dalo uvést odstřelení 5ti obránců do zad jednoho po druhém, aniž by tito měli podezření, že se za nimi nachází zákeřná zbraň.

Po přesunu na druhou budovu se nějak oteplilo v okolí, mimo jiné i díky růžovoučkým županům nejmenovaných Buz(M)en.

Celá akce se začala podobat složité choreografii baletu, protože se většina účastníků pohybovala pomocí osobní představy šavlového tance s rukama nataženýma před sebou s chvilkovým prokládáním kozáčku. Tedy v tom případě, že za rohem opravdu byl nepřítel.

Bylo až dojemné vidět Hyňála, jak odchází zasažen v podstatě ihned po návratu na hrací pole. Doufáme, že ho tato veselá turisticko-obouchávací zkušenost přesvědčí, že dlouhá zbraň mezi krátkými nemusí být vždy výhodou.

Finální CQB na malém prostoru bylo třešničkou na dortu. Bylo vidět, že „opakování je matka moudrosti“ a „sportem k trvalé invaliditě“ a hlavně, že nikdo nechce zažít válku naostro.

Po mnoha veselých kouscích, plížení, skákání, běhání, předvádění oblíbeného šavlového tance  v podřepu s dopředu nataženýma rukama se v nejlepším přestalo, zavzpomínalo se na válečné štváče, kteří se odmítli účastnit se našeho tanečně-pohybovo-filosofického setkání a jelo se domů.

Gertovi díky za uspořádání, ostatním za to, že dělali ochotné cíle, a dalším akcím po sokolsku zdar-zdar-zdar.

Fotky z akce najdete zde