Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

První den soustředění

Tak už je to tady. Opět se rozjíždí soustředění Dětské Scholy. Díky neutuchajícímu entuziasmu vedoucí scholy se pořádá další ročník, na kterém se lépe a rychleji nacvičí písně, které – jak jinak – budou ještě lepší než minulé roky.

Ale dost reklamy, pojďme na realitu. První den je popis velmi obtížný, neboť se toho až zas tak moc neděje a dokumentace ať již obrazová, nebo snad i hlasová je z pochopitelných důvodů skromná.

Schola se pod bedlivým dozorem mladé paní kapelnice sešla v kompletním a navíc úctyhodném počtu. Bez dalších problémů se dostala vlakem až na místo určení. Tentokrát bez veselých matematických příhod z předchozího roku – viz zde 🙂

Cesta byla bez příhod, dvojčatům velmi chutnali muffiny, které naše sqvělé kuchařky připravily a nebýt toho, že Tonička (ač nerada) rozsedla záchod, který lehce naprasknul a tím začal protékat  asi by snad ani nebylo o čem psát.

K večeru byl spuštěn film Příšerky s.r.o. Jediná vada na kráse tohoto filmu byla, že se obsluha projektoru lehce uhmátla a místo animovaného filmu pustila záznam z minulého soustředění.

Překvapení účastníků bylo tak dokonalé, že si většina ani nevšimla záměny. Až když se ve filmu uviděli, pochopily, že příšerky na obrazovce sice jsou, ale pravděpodobně to neodpovídá avizovanému programu.

Závada byla po krátké chvíli (cca 15minut odstraně)  a příšerky (tentokrát ty správné) byly oceněny všemi přihlížejícími včetně dvojčat. Tato byla tak excitovaná, že odmítala usnout a mam jim musela vykládat horovou pohádku o neuctivých dvojčatech, které za „odměnu“ spálila hodnou babičku, které jim popřála perníčku. To máme mládež.

Nicméně po ujištění, že se jednalo o jiná zlobivá dvojčata, naše hodné stereo usnulo spánkem spravedlivých a ke stáří uctivých (zatím) dětí.

Fotky prvního dne (z důvodu velikosti pouze náhledová) najdete zde.

P.S. informace o rozsednutém záchodě je fake, který sem byl propašován, aby se Tonička necítila opomíjena 🙂

P.P.S. tímto přejeme všem Aničkám k jejich dnešnímu (viz datum vzniku článku) svátku. Zvláště Ši.