Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Jablíčkový upgrade

Jednou takhle po dlouhé době jsem si vzpomněl, že nemám zálohovaný telefon. I řekl jsem si – zazálohuj. Dle hesla třikrát zálohuj a jednou formátuj.

Stívův soft iTunes mi během zálohování vyplivnul něco v tom smyslu, že by měl nějaký super kůůůl upgrade, po kterém bude telefon sám vytáčet nejen čísla, ale i uživatele a navíc přibude vodotrysk.

No tak jo. Proč ne. Hodiny s vodotryskem má kdekdo, stejně jako patent na rozum, tak proč bych si nedopřál mobil soft, který vytočí dané číslo dřív, než na to jen pomyslím.

Zkontroloval jsem zálohy, zkontroloval jsem kolik času to vezme – přece jen jsem lehce spěchal a po ujištění, že upgrade vezme max 5 minut, jsem se sluncem v duši odklepnul budiž.

Jenže ouha. Softík se nadechnul, rozhlédnul se kdy by uškodil a vypsal hlášku, která se nedá přeložit jinak, než že mě vysloveně poslal do háje. Nějakým šestým smyslem, nebo snad vyfachčenou umělou inteligencí itunes při upgrade na verzi 5.0 přesně poznal, kde botka tlačí po počátečním několikanásobném ujištění, že to bude hotové za pár minutek zlomyslně upřesnil CO považují soudruzi od Apple za pár minutek. 60 minut je pro američana chvilka.

Lehce jsem zaklel, bo jsem si vzpoměl, jak jsem minule vytrhnul drát z komplu a pak jsem to nezrovna jednoduše dával dohromady. Půjčil jsem si tedy jiný telefon a zavolal, že přijdu pozdě, neboť nakousnuté jablko tomu chtělo.

Kolečko na obrazovce se točilo sem a tam, teploměr ukazující procenta hotové operace se naplnil podprvé, podruhé, podesáté. Upgrade probíhal již 125minutu a vono furt nic.

Konec nikde.

Nakonec se po bezmála dvouhodinovém martyriu jsem lehce nervozně naposledy restartoval a koukám – co zmizelo tentokrát. Jejda – kontakty … tam jsou. A dokonce všechny. Pro změnu.

SMS jsem taky našel, napojení na emailové servery taktéž a navíc mi prybudla nová ikona. Tož proč ne. Aji songy zůstali všechny a to je co říci. Zkontroloval jsem ještě diktafon, jestli tam mám všechny zvukové poznámky a vony tam byly také.

V klidu strčím telefon do kapsy sice překvapen, že firma Apple a její nový software při přechodu na novou verzi operačního systému 5.0 nic nesežral, neumazal, nerozhodil a celkově že až na čas to bylo nějaké klidné a odešel na jednání.

Na jednání – jak jsem zvyklý, jsem vytáhnul telefonek a chtěl ukázat fotky a videa souvztažné k probíranému tématu. A ejhle. Už vím co zmizelo tentokrát. Všechny fotky, videa celkově multimédia byly v čoudu.

Tož do toho. Přejděte na nový software. Je rychlejší, přehlednější, má víc zakulacená tlačítka a jinak vybarvené ikonky na SMSkách. Ale předtím si dobrovolně vymažte náhodná data z kontaktů SMSek, obrázků hudby atd. Náhodné data myslím asi tak 100% všeho co tam máte. Pokud to uděláte preventivně dopředu, pak už si budete užívat krásy nového operačního systému bez jediného stínu a nadšeně budete opěvovat jak se to soudruhům z Cupertinu zase povedlo.

Prostě – kdo se moc ptá, málo googlí. Kdybych byl býval nejprve googlil a pak teprve upgradoval tak sem byl býval nebyl upgradoval. jojo.