Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Klika cvakla – večer

Invence dvojčat nezná mezí a scénku „klika cvakla, dveře letí“ umí sehrát i večer. Celé to probíhá asi takto:

Uložíte děti ke spánku. Předtím provedete všechny potřebné rituály jako je mytí rukou, čištění zubů, vynočníkování atd. Doplňte sami dle zkušeností a věku.

Poté, co se stereo uloží konečně do postýlek, je nutné přečíst nějakou pohádku, bajku, nebo zazpívat v podstatě libovolnou píseň, ovšem pomalu. Čím jsou děti starší, tím více je nutnější vybírat písně, které děti neznají, aby nemohly zpívat s vámi.

Děti se  – v ideálním případě – uklidní, ztichnou a začnou pomalu pravidelně odfukovat na znamení, že usínají.

No – anebo taky ne.

Občas jenom zahrají divadýlko na rodiče, aby je tento opustil a ony mohli pokračovat v rozdělané činnosti.

To znamená, že se po cca hodině od chvíle kdy šly spinkat – rozuměj, byly uloženy do postýlek, uklidněny a od relativně klidných a hodných dětí se rodič vzdálil k libovolné, v tu chvíli potřebné práci.

Tak tedy. Po cca hodině se ozve rána kliky otvírající dveře do předsíně která se rozlehne ztichlým bytem jako rána z pistole v ranním kuropění.

Ozve se oblíbené „ťap ťap ťap ťap“. Vyrážím ze startovních bloků a rychle se přesunuji na předsíň, předejít případným škodám. Na předsíni se promenuje Alžbětka, která s milým úsměvem hlásí: „Matýsek jde za Tebou!“ a celé to doprovází úsměvem, který by uvedl do deprese i krokodýla.

Tuším zradu.

A ono taky jo.

S perfektním načasováním, hodným mistra režijního oboru velikosti Spielberga, nebo Akira Kurosavwy, v tuto chvíli vychází z tmavého otvoru dveří dětského pokoje Matýsek.

Matýsek, který se tváří veeelmi spokojeně, pyšně si vykračuje s důstojně vystrčeným bříškem a rukama za zády.

Matýsek, který je kompletně převlečený z pyžamka do denního oblečení a to včetně papuček. Matýsek, který v mezičase potmě sbalil do batůžku veškeré nezbytnosti jeho tříletého věku včetně zeleného autíčka, černé panenky a jedné pruhované ponožky.

Matýsek, který spokojeně a důležitě hlásí „Matýsek oblíkla a jde pomoc tatínkovi pracovat!“.

No  vynadat mu v tu chvíli nemůžete. Mimo jiné proto, že až se vám vrátí spodní čelist z podlahy na původní místo, musíte absolvovat celou ukládací proceduru znovu a to je přece jen lepší v klidu bez křiku a/nebo vašeho hurónského smíchu.