Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Logika a oportunismus 1

Děti občas dokáží překvapit. No… občas. Zjednodušeně a zkráceně řečeno by se dalo říci, že prostě z úžasu nevyjdete. Cvičení v logice a vedení pře je natolik fascinující, že zvedá náladu nejen Vám, ale i celému okolí.

Šli jsme po ulici a na chodníku stálo zaparkované auto s lehce zapamatovatelnou značkou 7A7-7777. Okomentoval jsem tento způsob parkování velmi vybraně opisem: „Na chodníku parkují pouze prasátka Peppi“. (Kdo nezná prasáto Peppi, ten jako by nežil.)

O necelý měsíc později stálo před jinou hernou (a že jich u nás kurňa je), na jiném chodníku jiné auto, jiná prominentní značka a jiný arogantní majitel. Matýsek to uviděl a drsným hrdelním hlasem na celou ulici zařval: „Parkuje jak PRASE!“ – Všichni v okruhu 100 metrů se otočili a vida situaci, smáli se, až se za břicho popadali. No ode mě to chlapec neměl.

Když už to bylo venku, nezbylo než jasným zvonivým hláskem konstatovat, že má dítko pravdu, na chodníku opravdu parkují pouze prasata a majitelé bordelů a že celkem logicky přijedou páni policajti, bodově ohodnotí estetický dojem chlívácky zaparkovaného autíčka, a aby si autíčko nepřipadlo tak samo, povolají únosce aut s majáčkem a převezou ho na jiné místo, speciálně k tomu vyhrazené, kde bude mnoho dalších plechových společníků, aby se chudinka prominentní značka necítila tak sama.

A autíčko i s majitelem? Majitel zahodil čerstvě zapáleného jointa, naskočil do prasácky zaparkovaného auta a přeparkoval o 20 metrů dále na placené parkoviště. Byl tak vyvedený z míry, že i parkovné zaplatil :-).