Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Veletrh a dvojčata

Jo. Nemám spacák. Po více jak 20ti letech prostě přestal sloužit. Vzhledem k tomu, že v Brně probíhal veletrh SportLife, vyrazil(i) jsme tam.

Parkování 150Kč. Ups.

Vlezné? ups.

Uvnitř?

Ha. Trampolína. Odtrhnout dvojčata byl problém, bo trampolína byla velká a dětí po ránu málo, tedy bylo možno okupovat ji jak dlouho chtěla. Velikostí bylo dáno, že vytáhnou prostě nešla, protože vždy se smíchem odběhla na druhou stranu a zvenku prostě nedosáhnete. Pokud tedy nemáte ruce jak v písni od Buty.

Po delším přemlouvání jsem je přesvědčil, že půjdeme dál, aby se ihned zasekla (ta dvojčata) u formulky z VUT Brno.

I odtud jsem je dostal. A kupodivu celkem dlouho fungovala finta: „musíte za ruku, je tu moc lidí a až najdeme džušíka, tak se můžete pustit“

Obešli jsme spacáky a kupodivu si i vybrali. Boty – prostě nebyly. Stany – katastrofa. Hůlky skládací na chození do hor? si děláte vrtuli? co tady s nima. Bylo mi řečeno jedním upřímným pánem.

Hlavně, že v doprovodném programu byla celá jedna hodina věnovaná „Nordic walkingu“ Že by se BVV špatně domluvilo?

Nicméně z hlediska dvojčat to začalo být zajímavé až v cyklo pavilonech. Usměvavý pánové udělali chudáku dohližiteli takovou ránu v předpokladech tím, že aktivně vybíhali ze stánku a nabízeli dvojčatům svezení na různých kolech, kolečkách odrážedlech, přívěsných vozících a jiných kolečkových šlapacích, strkacích a tahacích obludách, že se delší časový úsek rozpadl do stroboskopických útržků „nesedej na to, nesahej na to, nejezdi tam, nemůžeš najíždět lidem na nohy, netrub na pána na vozíku, nemá kam uhnout ….“

Katastrofy potenciálních srážek, srážek reálných, přejeté nohy, foukání naražených nohou a permanentní vracení zapůjčených kolo-vozidel bylo prostoupeno usmívajícími se a dobře se bavícími prodejci a zástupci jednotlivých stánků.

Oni se snad museli domluvit, že jak uvidí dvojčata tak jim zapůjčí dohromady najednou minimálně 5 kusů vozítek, aby viděli, jak se s tím chudák rodič popasuje a hlavně, že to musí být lichý počet, aby navíc musel stereo rozsoudit.

Ale pěstoun a Terezka slavně zvítězili a přesunuli dvojčátka do méně nebezpečného prostoru, kde probíhal nějaký závod v trialu a pak – a to nebyl dobrý nápad – do části, kde probíhal veletrh pro trampy-motorové tedy caravaning Brno.

No zjednoduším to – dostat děti z naleštěných, navoněných a hlavně pojízdných domečků – to nebyla jednoduchá záležitost.

A hlavně, jsem zvědav, jak jim budu vysvětlovat, že domeček na čundr je plátěný a nosí se na zádech.

Jo a ten spacák? No tak ten jsem si šel koupit druhý den, až jsem se z toho zrekreoval. Neboť v sobotu, to fakt nešlo.

Jo – jedná se o tento spacák. Až si říkám, že jo moc teploučký 🙂