Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Kamarádky 2

pokračování článku „kamarádky 1

Vysvětlování, že vyjadřovat se je nutné v celých větách – nepomohlo. Jemný náznak na přízvuk a intonaci  při  nepomohl. Vysvětlení – nepomohlo.

Dcerka se rozhodla, že nositel morální autority je kamarádka nikoliv rodiče. Kamarádka samozřejmě nejlepší a navěky.

Byl vyzkoušen trénink – taky nic. Vše co se domluvilo, vysvětlilo, nacvičilo a zafixovalo bylo ztraceno na prvním schodu před školkou v okamžiku, kdy byla potkána „nejlepší kamarádka“.

Pravda, lehce pomohlo to, že s nejlepší kamarádkou společně sežrali (jinak se to říci nedá) pytlíky sladkostí, které přinesl Mikuláš. jak se jim to povedlo, by to neviděla učitelka to netuším, ale je vidět, že holčičky pochopily základy querillové války – odlákat pozornost a rychle provést akci.

Následná bolest bříška zrušila nejlepší kamarádku do první návštěvy wecka. Poté se ulevilo a nejlepší kamarádka byla ke zděšení rodičů opět na světě a s větší intenzitou.

No dobrá. Když kamarádka tak, tak my taky tak.

Otec se rozhodl pro drsný přístup a s pomocí synka začal přehrávat scény, ve kterých musela cérenka musela poznat svoji nej oblíbenkyni. Nechci se chlubit, ale scény byly nápadité a vždy končily morálním ponaučením, které synček rád , s chutí a nahlas zopakol. „Takhle škaredě mluví jenom hloupé holky. Buď seš hloupá a já si budu hrát s Alžbětkou bez tebe, nebo se nauč mluvit. Hele takhle …“

Inseminace myšlenkou byla tak silná, že se do scének začala zapojovat i cérenka, které tento postoj – přijala za svůj. Ještě tak dvakrát, třikrát přehrajeme scénku a tuto bitvu bych mohl vyhrát – říkal si nadšený otecko.

no jo. Ale kamarádka tušila zradu a povolala do boje těžký kalibr.

Po návratu z cesty za kulturou a převzetí dvojčátek o nejhodnější babičky se veškeré naděje na vítězství nad nevychovanou, rozmazlenou a na jazyk si šlapající kamarádkou odebrali pápá. Jednou, jedinou větou.

Alžbětka přišla na předsíň a nadšeně zářící se pochlubila: „tatínku, já mám vlaštovice“.

Za 14 dní, kdy jsou infekční, dalších 14 dní svátků a po návratu po Vánocích se obávám, že ani dobře sehraná scénka nepomůže.