Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Rozložení otvorů v noťasu

Počítač nutně potřebuje díry. Bez nich to jaxi není ono. Třeba napájení je potřeba někam nacpat. Nebo CDčko. A další.

Ovšem podstatné je, kde jsou. Jak se v praxi ukázalo, tak je důležité i to, jak jsou tyto otvory hluboké.

Ono totiž umístit čtečku karet na štěrbinovou CD mechaniku vede k zajímavým událostem.

Prostě. Kopírujete fotky z karty. Zastrčíte flash kartu do otvoru, a dáte kopírovat. Mezitím zastrčíte z druhé strany USB disk, ze kterého přetahujete již předtím (tedy přímo na akci zálohované fotky na přiruční kompl).

Fotky jsou dnes velké a ještě o kousek větší. Kopírování chvíli trvá. Proto v lehkém rauši v rámci mariáše s kartami a usb klíči, začnete strkat flash disky do otvoru po paměti.

V jednu chvíli se začnete divit, že karta neklade odpor. Ona totiž karta, když se zastrkuje do tohoto konkrétního kusu vůbec nevyčnívá a je nutné stlačit pružinu, které pak na lehkém dotlaku v mezní poloze tlak pružiny uvolní a hlavně vysune tuto kartu.

Kouknete se tedy, proč karta neklade odpor a zjistíte, že jste ji po třech správných aplikací, do korektního otvoru aplikovali do CD mechaniky. A že nejde ven, protože jste ji zatlačili tak, aby nevyčnívala.

A to bylo radosti. Maminka vedle vás se směje jak houpací kůň v zátočině a trousí super moudra. Jako  – „a fakt to nejde ven? hahahahaha „, nebo „zkus to vyklepat“ – ve chvíli, kdy to již stejně děláte, protože vás to také napadlo a dokonce o kousek dříve. Ovšem následující otázka od ženy milované nejmilovanější  „a nevadí to tomu notebooku?“ byla v zásadě neodpověditelná.

No není nad to, když Vám někdo poradí.

A příští noťas se vybírá podle toho, jestli má, nebo nemá otvor pro flash disk nad CD mechanikou. A flash karta se zastrkává maximálně do poloviny. Tak 🙂