Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Zoubková doktorka

Zubařka. To je slovo, při jehož zvuku některé děti dostanou hysterický záchvat a mnozí dospělí se orosí. Ale jak jsou na tom dvojčata?

Dvojčata se kupodivu k zoubkové doktroce těší. Když se blíží čas další návštěvy „tety“ doktory, tedy zoubkové doktorky, začnou se dvojčata nezřízeně těšit.

Těší se na to, jak se zase povozí na křesle (zubařské křeslo totiž jezdí nahoru a dolu a navíc samo naklápí opěrku). Těší se na to, že povykládají paní doktorce co všechno se přihodilo za dobu, kdy ji neviděli.

Tentokrát se moc těšili i  na to, že povykládají jaké má Jakub krásné dásně a kuli pikle, jak přinutit zubařku, aby Jakubovi (toho času 5 měsíců) prohlédla dásně a jak se budou smát, že nemůže najít žádný zub, protože znalost o tom, že miminka zuby nemají, přece musí zoubková doktorka postrádat. Naivní, ale když už si to vzali do hlavy, tak proč jim to vymlouvat. 🙂

Těší se i na to (lehce mimochodem), že ukážou zoubky, paní doktorka je důkladně prohlédne pochválí jak jsou šikovné.

A opravdu – po příchodu se začne brebentit a ticho – relativní – je pouze když cení chrup na doktorku.

Otec zvesela vyskočí na křeslo, otevře pusu bez vyzvání a po skončení prohlídky si nahlas pochvaluje, jak to bylo super. Indoktrinace je holt potřeba 🙂

A jak toho dosáhnout? No u dvojčat jednoduše. Zuby si děti čistí sami ráno a večer a rodiče je vždy – tedy opravdu vždy přečišťují. Občas pěkný opruz, ale velmi čsto super zábava. Navíc, se okolo Vánoc, Velikonoc a narozenin zintezivňuje čistění i po obědě. Sladkosti, jsou sladkosti.

Rituál čištění je zakořenění tak hluboce,  že když chtěl značně utahaný otec vyhlásit „milostivý večer“  – tedy večer, kdy se nebudou čistit zoubky a spát můžou jí děti špinavé, tak ho dvojčata donutila -ano donutila – aby se zuby přečistili.

No a pochvala dětí, že mají náádherné zoubky a rozzářené oči dvojčat, matky i zubařky – to je věc, která opravdu stojí za to.

A jak to děláte u Vás? Pište komentáře :-), ať se podělíme o znalosti.

zoubkova_doktorka