Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Google kontra Wikipedia

Hledám tak jednou k večeru až v noci cosi na webu a jak tak hledám, tak si říkám – „chce to pauzu“. Kouknu se co se děje v největším měste České republiky a začnu od piky.

Poslušen hesla „tak dlouho se chodí s dotazem na Seznam, až se jde na Google“ jsem rovnou zadal dotaz na googličku – tedy všude tam, kde je teploučko 🙂

A nestačím se divit. Google hovoří jasnou řečí, nijak zvlášť si nebere servítky.

google hodinyNo tak to je jasná a rovná řeč.

Zkusím tedy ještě odkaz na wikipedii a ono ejhle. Vyskočilo na mě cosi rozdílného, co nemá tu správnou informační hodnotu. Popsané sice dobře, ale co si budeme nalhávat – google tohle měření vyhrál 🙂

wiki hodiny

Ale jo, já vím, že to má taky tvar projektilu. Ale až po desátém pivu. Google v tom vidí prostě každý.

Ovšem aby nebylo fanděno jen zahraničním firmám, tak nutno podotknout, že Seznam se snaží zatušovat definici alespoň odkazem na necyklopedii, která zachraňuje Seznamu reputaci.

seznam hodiny

 

 

Ovšem ani Yahoo se nenechává zahanbit a to dokonce odkazem na konkurenční firmu youtube 🙂 Jeho „kokot na svobodaku“ je poněkud přímočaré, ale o to srozumitelnější.

yahoo

 

 

No který z těchto odkaů je ten korektní to asi ví jen Onderka a Holan. Nikdo jiný. Na druhou stranu je na tomto případě moc pěkně vidět, proč je potřeba udržovat různorodost a bránit monopolu.