Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Jak si zavázat brusle

Děti chodí bruslit. No co už. Baví je to. Dostanou se na vzduch a vyblbnou se. Takže když jsem našel možnost chodit bruslit a zlepšovat se pod vedením krasobruslařů, tak proč tam nezajít že.

Navíc se ukázalo, že ačkoliv děti by chtěli mít na ledě tatínka s sebou, tak trenéři z toho tak odvaření nejsou a díky moc za to.

Takže sumace. Když už tam děti dotáhnu, tak tam musím hodinu trdlovat. Na ledě s dětmi být sice teoreticky můžu, ale v praxi mě  poslali od dětí pryč, že si s nimi udělají co potřebují sami. Super.

Navíc jsou tam ve stejnou dobu kurzy bruslení pro dospělé. Takže v klidu můžu pracovat na sobě a taky se zlepšovat.

Nooo jo. Ale pořád jsem slyšel, že mám toporné nohy. Slabý odraz dozadu. Překládání vzad bylo poměrně obtížné. A navíc, ať jsem dělal, co jsem dělal – pořád to nebylo ono.

Podle teorie: „kdo se moc ptá, málo googlí“ jsem zasednul k internetu a začal hledat. Teorie bruslení – tak té jsem našel mnoho. Jak se odrazit, jak přenášet váhu, jak pracovat s tělem. Dokonce i vzorce se sinus a cosinus, aplikované na bruslení jsem našel. Odkaz pro lepší představu přikládám.

Ale ať hledám jak hledám – pořád nenacházím, co dělám špatně. Vyjma toho, že nic nedokážu dotáhnout správně, ať se snažím, jak se snažím.

Úplně naposledy, lehce utahaný a s náladou pod psa, víceméně z legrace jsem zadal heslo „jak si správně zavázat brusle“ a ejhle. Po delším procházení anglicky mluvících videí, kde povětšinou kanaďani (ano, zavzpomínal jsem na obyvatele Bratislavské) drmolily tak, že jim nebylo rozumět jsem našel a to dokonce česky toto:

základy bruslení včetně zavazování boty a proč

A byl jsem doma. Jsa staršího věku, už mě prostě nebaví padat. V televizi vidíte, jak mají hokejisti i krasobruslaři obtočené tkaničky od bot okolo kotníku. I uděláte totéž. Akorát, že se v zájmu utažení tkaniček začnete chovat k brusli, jako by to byly vysoké sjezdařské boty, neboli přeskáče. Jinak řešeno – chcete aby brusle nohu podržela. Takže si tkaničky obtočíte okolo nohy hezky vysoko. Tím zpevníte kotník a můžete se hezky do brusle položit. Jupí.

Až na to, že to je špatně.

Kotník má být směrem dopředu volný, aby mohl lépe fungovat. Jejda. Celý život si vážu špatně brusle, protože mi to nikdo nikdy nevysvětlil.  Do koprolitu.

jak si utáhnout brusle – fakt dobré

Jo a perlička na konec. Všichni dospělí, co tam byly na bruslení také, měli stejně blbě zavázané brusle jak já. Vyjma trenérky.  Sice malá útěcha, ale aspoň něco. Spíše je divné, že všude najdete jak bruslit, jak zlepšovat techniku, ale takto základní věc, se hledá fakt blbě. Že by to byla taková samozřejmost?

Jo a kanadské videa, i americké videa – tak tam je návodů na zavazování bruslí mraky. Český internet – kupodivu – mlčí.

jak si obout brusli jako uplny zacatecnik – vcetne přidupnutí 🙂