Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Fryšava

Verunka zavelela. Rodina zcvakla podpatky, vše dobrovolně odsouhlasila a pod heslem „cokoliv pro děti“ se vyrazilo na sníh.

Sníh – jak známo – je studený. Tedy dětem je při delším pobytu venku zima.

Sníh – jak známo – je při teplotách nad nulo velmi mokrý. Doba pobytu dětí venku se tímto enormně zkracuje.

Sníh – jak velmi dobře známo – nutká dětí k tomu, aby ho uchopily do ruky. Ideálně přes rukavici, aby nestudil.

Sníh – jak známo – velmi klouže. Zvláště  v uježděné vrstvě na silnici.

Jak vidno – samá pozitiva, jistoty a růžové zítřky.

Kdo nezkusil – neuvěří. I obyčejné sáňkování se zvrhlo v posilovnu, neboť děti bylo nutno tahat jak do kopce – což se čekalo, tak i z kopce – a TO se nečekalo.

Na druhou stranu i mokrý sníh, teploty nad nulou a dvojčata mají pozitiva. Například Vám pomohou postavit kombinaci sněhulačka/sněhulák. Dokonce tento výtvor brání vlastním tělíčkem před zajisté ctihodnou matkou, která chtěla na poslední chvíli změnit nejzajímavější partie sněhové sochy.

Ovšem vycházka do mrazivě vyfoukaného dopoledne s návštěvou podivínů, brázdících sněhové pláně na pomocí malého padáčku/křídla nahoru i dolů byla velmi povznášející pro všechny účastníky.

Snad jenom, pokud jdete na vycházku za obzor s dvojčata je potřeba kalkulovat několik věcí. Podstatných.

Pro dvojčata je daleko vše, co není v okamžitém dosahu. Okamžitý dosah = 2m.

Na dlouhých vycházkách je nutné najít nějakou zábavu. Pozor. Dlouhá vycházka je od 3metrů nahoru. Zábava zašlapávání sněhových hrud změní vaši stopu na cosi podobného stopě epileptického, opilého a zhuleného sněžného zajíce.

Pokud se vám tato skutečnost zdá děsivá, uvědomte si, že by si dvojčata mohla najít i jinou zábavu. Například sejít z relativně pevné cesty, kde se neboří, do míst, kde se naopak boří. Velmi. Nad kolena. A sníh je vlezlý. Velmi.

Prostě dvojčata v zimě – top jsou samá pozitiva a sociální jistoty. Jistota převlékání, ždímání, sušení, ale i nadšených obličejů, sqkělé nálady, usměvavých dvojčecích tváří a vzpomínek, které vám vyváží všechny obtíže, které snad mohli na trase přes sněžné pláně vzniknout.