Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Dovolená s dvojčaty – pohledem otce

Nikdy nedopusťte, aby babičky měly čas něco hustit do Vaší ženy. Proč? No protože nevíte co z toho bude. Může z toho být něco relativně nevinného jako například vymalování koupelny. Může z toho být i něco horšího jako třeba nové vybavení do kuchyně. Nebo – nedejbože – i taková katastrofa jako je dovolená s půlročními dvojčaty.Na první pohled nevinná zábava, s oddechem, lehké výletíky s kompletní rodinou, přes den a večer nějaká zábava jako třeba „karkasón“ a Osadníci. Omyl. Nic není dále od pravdy, než tyto ženou a okolím načrtnuté vize.

Vzhledem k tomu, že jsem tušil čertovinu, dlouho jsem odolával. Dokonce jsem nenápadně i nápadně naznačoval, proč se dovolené musím účastnit i já – přece mamča už na dovolené je a někdo nás živit musí. Nakonec jsem neodolal a pro klid v rodině nahlásil v práci, že nebudu, rozbil prasátko a vyrazili jsme směr dovolená.

První radost byla najít ubytování, které bere malé děti (kupodivu proti psům neměli nic nikde) a kde mimo sezónu topí. Probral jsme internet, rozeslal poptávky a … nic. Po posledním srpnu ve Slavonicích a okolí zdechnul pes a komunikace vázne na nefunkčních emailových adresách, neplatných telefonních číslech a celkově zpomaleném životním tempu.

Tato nesnáz byla překonána, s paní jsme se domluvili, že speciálně kvůli dětem zatopí a jelo se. Cesta byla OK.  Jídlo cestou v Telči vynikající (vřele doporučuji) oceňující pohledy německých návštěvníků povznášející, ale po příjezdu na místo to začalo.

Bylo přetopeno. Vzduch suchý. Světlo zvenku intenzivní. Zatáhnout nebylo co. Kombinace uvedených skutečností měla za následek opravdu veeeelmi dlouhé usínání dvojčátek a co hůře, jejich nechuť trávit noční čas po křídly Hypnose (nikoliv Orfea, jak se často nepřesně uvádí). Vždyť co může být povznášejícího, než hulákat se sourozencem na střídačku (vzduch byl opravdu suchý a pauza nutná) na rodiče a vesele se tlemit jejich vyspalým ksichtům.

Přes den, ač spokojení nošenci, zase museli  sledovat kde co lítá, aby jim nic neuniklo. Výsledkem byla jejich totální únava a nevrlost nejen dvojčátek, která se stupňovala s touhou dvojčat po spánku. Ten, ovšem, přijít nemohl, protože bylo přetopeno a sucho. Nepomohlo vyvětrání, vyváření vody na topení a sporáku, prostě nic.

Celkové skóre rodinné dovolené tedy po čtyřech dnech bylo:

  • do růžova NEvyspalé děti, střídavě se chechtající nevyspalým a nevrlým rodičům, střídavě hulákající po spánku (to když rodiče vypadali, že by usnuli)
  • celkově vyspalá a relativně spokojená rodina se díky dovolené změnila nejen na nevyspalou, ale komunikace musela probíhat velmi opatrně a s prodlevami, aby se předešlo zbytečným střetům, pramenících z únavy.

Ještěže nás předplatné  do divadla a svatba donutily vrátit se zpět do bydliště a přerušit dovolenou v domácím prostředí. Děti se konečně vyspaly, rodiče také, paní pochopila jak že to chceme topit a po návratu na dovolenou už vše probíhalo jako na drátkách. Dokonce k novému rozšíření „karkasónu“ jsme se dostali.

Všem, kteří by chtěli jet s dvojčaty na dovolenou tedy doporučuji – dobře si to rozmyslete! Abyste se pak z toho nemuseli doma a v práci rekreovat.

 

Tagy: , , ,