Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Zjištění

Velmi zajímavým zjištěním na soustředění bylo, že je velmi obtížné vykládat pohádky. Fáze, kdy dvojčata mluví a ještě z toho nemají rozum je velmi veselá a občas dává vzniknout situacím, při kterých by i Chaplin vrátil titul „největší komik roku“ a s tváří zrudlou hanbou by se dal k dvojčatům do učení.

Zkuste totiž vykládat pohádku, když jste neustále přerušováni.

Jako příklad může sloužit hororová pohádka o tom, jak Jeníček a Mařenka šikanují babičku, jež neměla po ruce jiný stavební materiál  na chaloupku než perník. Pravděpodobně z toho důvodu, že na cihly ji po úplatcích, které jí zajistily stavební místo v hlubokém lese (tedy přírodní rezervaci) nezbylo.

Začínáte vykládat. Jeníček s Mařenkou šli s tatínkem do lesa.

Ihned jste přerušeni. A maminka taky a bobřík taky a miminko taky (oblíbené to hračky dětí).

Tatínek šel kácet stromy – a Matýnek taky, a Alžbětka taky a ….. taky, taky, taky.

„Ne děti si zůstali hrát na pasece“ – zkusíte zachovat aspoň náznak dějové linie.

Jak se ukázalo, tato věta neměla nikdy zaznít. Nastal velký zklamaný řev, neboť dvojčátka se na kácení stromů evidentně velmi těšila. Aby se tato uklidnila (přece jen by měla spinkat) došlo ke kompromisu, že kácet šel bobřík a panenka a děti zůstali na pasece s tím, že jak bobr, tak i panenka podají podrobný referát o kácení, včetně zvukového dobrovodu „rrrrrrr“ který vydává sekera. Zvuk „sek, sek“ nepovažovala dvojčata za dostatečně zvučný a proto neprošel přes hlasování.

Další problém nastal při lezení na strom. Dvojčata zapomněla, že tatínek s oblíbenou dvojicí hraček kácí stromy za zvuku „rrr“ a trvala na tom, že na strom polezou s Jeníčkem – jak jinak než v kompletní čtveřicí.

Navíc se tam chystala vytáhnout jak maminku, tak i oba dědečky a babičky. Asi považují lezení na strom za vynikající zábavu a chtějí ji dopřát všem svým oblíbencům.

No dobrá pokračujete. „Všichni, kteří tedy vylezli na strom, ať už to byl kdokoliv uviděli světýlko“ –  Matýnek taky, a Alžbětka taky a ….. taky, taky, taky…

V tomto duchu pokračuje celá pětiminutová pohádka necelou půlhodinku.

Nakonec se dopracujete k závěru, kdy hodná babička byla expres odeslána do příručního krematoria (pec na perník) a poté co se dozvíte, že cituji: „ Matýnek taky, a Alžbětka taky a ….. taky, taky, taky…“ to prostě vzdáte a rychle prchnete.

Dobrou noc zašeptáte srabsky přes rameno a vůbec vás nepřekvapí, že  Matýnek taky, a Alžbětka taky a ….. taky, taky, taky…

Jako bonus se navíc dozvíte i to, že „hají buci NE“

Není nad stereo 🙂