Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Noc

Noc s dětmi je něco zcela rozdílného ode dne. Noc je totiž tajemná a podvědomí dvojčat to cítí. Skoro by se dalo říci, že (pravděpodobně) cítí to stejné jako lovci mamutů.

Prostě dvojčata v noci jsou fakt, ale fakt zcela odlišná od toho co máte doma přes den.

Raděni se tulí, rádi za Vámi přijdou až postýlky a hlavně…. hlavně padají z postelí.

Jakmile se totiž dostanou ze „zamřížovaných“ postýlek začíná legrace zvedání naprosto zmatených dětí ze země.

Prostě si tak vesele pracujete a najednou se ozve „buch“. Lehce zpozorníte a ono nic. No tak se opět ponoříte do práce. Pak se ozve podivné zaskřípání – asi tak trochu jako vrata od chlíva a vy víte, že je zle.

Rychle přestanete dělat – ať je to cokoliv a rychlostí blesku se přemístíte do dětského pokoje.

Ovšem v tom kvaltu si zapomente rozsvítit a tedy poslepu a opatrně šjátráte po zemi, kde je kdo, pokud možnotak, abyste na někoho nelšápli.

A ejhle. opravdu. Dítě na zemi a zrovna se začíná probírat. Rychle s ním do náručí, uklidnit, položit a přikrýt.

Za chvíli opět slyšíte podivnou dutou ránu. Tentokrát jste nachystáni a startujete ihned. Navíc si fikaně rozsvítíte za přivřenými dveřmi, tak abyste sice viděli, ale nikoho nerušili – a to ani psící ženu.

Hledáte na zemi -a nikde nic. Tak co to bylo? Aha – kočenka kope ze spaní nožičkama do postele. No tak to je docela OK. Na táboře tloukl clapeek hlavou o podsadu tak, že to probudilo půl tábore. Matýsek ovšem spinkal dál, akorát plakal ze spaní a jak ho to bolelo tak tloukl hlavou do podsady čím dál víc, než byl přesunout do středu stanu tak, aby na nedosáhnul ni na jednu stranu.

Ale to je odbočka.

Prostě holčička kope ze spaní do postele a evidentně to uspokojuje její hudební sluch a nevypdaá, že by s tím chtěla přestat.

A co včil?

Doporučuno a vyzkoušeno je po hladit po hlaviččce a říci „holčičko, to dřevo nění naladěné a vydává siharmonické tóny, které budí spící maminku. Buď tak nejdhodnější a zkus toho nechat.“

No a dcerka odpoví – „tak dobře“, stulí se na bok a spokojeně usne.

Jak jednoduché 🙂