Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

internet je plný vtipných věcí, jen se o tom moc neví :-)

O tom, že programátoři se  občas u bušení programů nudí se všeobecně ví. No je si zkuste sedět den za dnem u kódování, vymýšlet špatně zadané a ještě hůře zanalyzované věci. Nejen, že se to musí v termínu dodělat, ale navíc je nutné vymyslet nejen jak to udělat, ale – a to hlavně – co vlastně zadavatel chtěl.

Proto se nelze divit, že je internet plný různých legrácek a ftípků, které  – pokud o nich tedy víte – Vám rozhodně zvednou náladu.

Ono totiž – kdo z česky mluvících lidí někdy zkusil zadat do vyhledávače google slovo askew – tedy „našikmo? No je si to zkuste 🙂

Nebo kdo z Vás zkusil vyhledat na youtube (pravděpodobně) absolutně neznámou skladbu „do the harlem shake“? Bez uvozovek samozřejmě. Kdo vydří do konce skladby, bude mile pobaven. Prostě programátor už toho měl evidentně dost.

Anebo, když jsme u youtube – tak zkuste zadat“doge meme“ samozřejmě bez uvozovek. Nádherně pastelové youtubko normálně nevidíte.

Nebo zase google – zkuste se podívat na svět očima hackera. Stačí zadat do vyhledávače tuto sekvenci
www.google.com/webhp?hl=xx-hacker a uvidíte, že hackeři to maji fakt zmatené. No kdo z Vás tomu rozumí?

Nebo zase nazpět k youtubu – ať můžeme překlikávat 🙂 zkuste tuto sekvenci „use the force luke“ bez uvozovek. Taky dobrý.

Nebo zase nazpátek ke google – když zadáte google.com tak tam uvidíte vyhledávací okno. A pod ním dvě tlačítka. Hledat googlem a zkusím štěstí. Už jste někdy zkoušeli hledat štěstí naprázdno? Bez zadání čehokoliv? Faj věc. Objeví se totiž seznam Doodles archive – což jsou animované loga googlu v různých zemích pro různé příležitosti. Takže pokud jste smutní, že jste si dost nepohráli duchařskou hru na Halloween (v logu googlu samozřejmě) tak tady to jde zachránit.

Nebo na googlu zkuste  „blink html“ nebo hru „zerg rush“ (střílejte, nebo přijdete o výsledky hledání 🙂

48°52’36.0″S 123°23’36.0″W – kdo je pohřbený na těchto souřadnicích zjistíte, když si je zadáte do google maps a přepnete na satelitní pohled 🙂 Takže už nehledejte… no však víte.

Tak si užívejte 😀