Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Pekelné večerníčky

Dobrý večer. Tato slova, kdykoliv je slyším z televizky u prarodičů, ve mně vyvolávají napětí  a nekontrolovatelné stahy svalových skupin.

KAM, ptám se, chodí někteří tvůrci večerníčků na svoje psychopatické nápady? Zlatá „růžová holčička“ Marka Ebena. Ta jenom zkazí barevný vkus.

Ale který zfetovaný ožrala vymyslel a zrealizoval večerníček „Pat a Mat“, toho bych rád dostal do praciček.

Že je to jenom neškodná zábava? Myslíte?

Tak si představte, že si dvojčata začnou hrát na libovolnou z epizod ve stylu „A je to“. Na otázku, kde to viděla, zcela bezelstně odpovídají „to dělá večerníček“.

Rozbitý talíř? Ou – to byl Pat. Otlučená kredenc? Pro změnu Mat. Vytažená osa z pantu u zamčené skříně (pokus dostat se dovnitř druhou stranou) – „pcece aje to“.

I když zrovna v tomto případě (vyražená osa) jsem ocenil technickou vyspělost dvojčat. Vymyslet a zrealizovat něco takového – není jednoduché.

Ovšem Bořek ničitel – to je kapitolka. Genderově působící strašák Hugo, je zcela znevažován – pravděpodobně kvůli své tmavé pleti. Jeho snaha podpořit sebevědomí pomalejšího traktoru, pomocí různých (technicky pravda pololegálních aktivit) je napadána bílou autoritou v osobě Bořka s neodlučitelnou míchačkou Julčou a tím vznikají stereotypy jako „rychlejší je lepší“ nebo „co není explicitně povoleno, je zakázáno“. Pak  se můžeme divit, že se TV Nova, zcela právem domnívá, že náš národ je snůška idiotů.

Zjednodušeně řešeno. Sledujete večerníčky? Připravte se na překvapení v podobě rozebrané pračky, rozbitých talířků a přemalovaná stěny. Plus jako bonus navíc hlášeky na schodech ve stylu „ten pán je ale škaredý“ a „má špinavé šupiny“ (to zrovna běžel Rákosníček)“.