Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Moje oblíbené značky

Nejsem značkovec neboli lovec značkového zboží. Přesto musím říci, že se mi výrobky některých firem líbí více než ostatních. Když se mi něco líbí v dětském bazaru, tak to je na 70% z produkce firmy H&M. A to se opravdu dívám nejprve na zboží a pak až na visačku.

Tak se stalo, že jsem v předvánoční době hledala něco pěkného pro synovce a neteř. Byla jsem ochotná zaplatit i nebazarovou cenu. Vždyť Vánoce jsou jen jednou do roka. Jenže ouha. H&M zklamalo, protože tam je vyšší koncentrace pěkných kousků oblečení jen do velikosti 86, a z ní zmiňované příbuzenstvo vyrostlo již před nějakou dobu. A tak jsem chodila dlouho předlouho po mnoha jiných obchodech. Asi jsem přehnaně náročný zákazník, ale vyšlo mi z toho, že buď se obchody na dětské oblečení nezaměřují nebo hýří nevkusem. A pak jsem dala šanci i velkému nákupnímu centru na okraji města. A – světe div se – našla jsem něco opravdu pěkného. Však posuďte sami:

Je to dětské oblečení označované KAXS v produkci prodejen KappAhl. Po registraci získáváte slevy a s nimi se dostanete na cenu poměrně snesitelnou. Obzvláště pokud se jedná o výjimečný vánoční nebo narozeninový nákup. 🙂 A barevné variace se moc líbí i dětem:

Ale nezůstaňme jen u oblečení. S hračkami se to má velmi podobně. Občas dětem někdo věnuje nějakou plastovou hrůzu z východní produkce. Nejen, že je ošklivá (to je, uznávám, subjektivní pohled), ale děti ji rozeberou (rozuměj zničí) většinou hned do dalšího dne. A není to špatným zacházením. Je to prostě šunt. Má to však tu výhodu, že to mohu s klidným svědomím hned další den věnovat naší popelnici. Pro děti chci hračku, která je kvalitní, pěkná, rozvíjející nějakou dovednost (hrůzy, které fungují jen tak, že se mačká na čudlík a „hračka“ pak vydává otřesné zvuky, mě opravdu děsí), běžným používáním nezničitelná a zdravotně nezávadná. Naštěstí většina našeho příbuzenstva sdílí můj názor, a tak se nám doma schází hračky povětšinou dřevěné. Tento vláček je kupříkladu z produkce firmy Goki:

A je-li řeč o stavebnicích, pak jednoznačně vede LEGO Duplo. Má oproti většině plastových stavebnic, které jsem vyzkoušela, tu výhodu, že jeho kostky jsou přesné a tudíž se z nich dá opravdu stavět. A dětem se nejvíc líbí realizace života takového, jaký je:

V domečku se papá:

(to je potom potřeba se taky napapat):

spinká:

čůrá a kaká (panáček vpravo dole):

A vůbec je to ohromná zábava nejen pro děti. 🙂

Těm, kteří namítají, že je LEGO drahé, mohu jen poradit, aby se naučili počítat. Na koupi levných výrobků, které nic nevydrží, zákazník nakonec stejně prodělá, protože je musí nakupovat pořád dokola. Nehledě na to, že po bazárcích se dá sehnat mnoho věcí za rozumnou cenu.

Takže ač neznačkovec, přesto patriot. Těším se také na Vaše značkovo-neznačkové tipy!