Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Dotykový displej

Wow. Tak to je mazec. Dotykový displej  – to je věc známá. Ovšem něco tomu schází. Třeba odezva. Varianta s jemně dělenou obrazovkou je použitelná pouze jako jednoúčelové zažízení. Ovšem kde je StarTrek, který mění displeje dle požadavku osazenstva a dává hmatovou odezvu?Že je to Sci-Fi? No jo. Máte pravdu. Je TO Sci-fíííí. Ale kdo říká, že tato technologie není na dosah ruky?

Co třeba tohle? Zpětná vazba je docela dobrá, testovací subjekty jsou spokojené  – nikoliv nadšené, ale použitelné to je.

Celkem zajímavý je také článek, ve kterém autor obhajuje fyzickou interakci jako jedinou  možnou cestu pro více lidské uživatelské rozhraní. Článek najdete zde.

Ovšem celé je to jaxi veliké, a čeká se na to, až někdo dokáže celé zařízení zmenšit a  senzory zabudovat například do prstů. Pravda, může se stát, že takto upravený jedinec bude strnule stát na místě a bude se bát pohnout, aby náhodou nespustil akci, kterou nechtěl. Jako příklad si můžete představit situaci, kdy pohyb ruky spustí bidetku s – abych tak řekl –  komplexní úpravou a vyleštěním spodní části po akci. Špatný pohyb ruky může v tu chvíli spustit komplexní kosmetiku při akci – a to, by bylo poněkud nepříjemné.

Ve chvíli, kdy se milenec schovává na wc, čekajíce, až manžel proběhne do ložnice, aby mohl vyběhnout otevřenými dveřmi, ho jistě představa sprchy, kartáčování a fénování spojené s hlukem a tedy následované tlučením až stlučením, jistě také nenadchne.

Ale možné to jistě je a nejsme daleko od aplikace.

Dobrá.  Co tak tedy něco jednoduššího. Plochá obrazovka iPadu, se zpětnou vazbou, drhnoucí na důležitých oblastech, „jako by se propadající“ při tlaku, zvyšující odpor při tahu, anebo pocit „zapadajícího“ souboru do místa, kam je možné kopírovat.

To je ve fázi funkčního testování již dnes a vzhledem k tomu, že si výzkum zadala Vývojová laboratoř Disneyho, tak pevně věřím, že nás rychle navštíví funkční sériový model.

Pro ty, kdo by tomuto tvrzení nevěřili, můžu doporučit tento odkaz. Anebo zkuste technologickou laboratoř Disney Pittsburg. A nezapomeňte. Žijeme v technicky úžasné době. Je dokonce tak moc úžasná, že umožňuje ekoteroristům žít „ekologicky“.

 

Tagy: