Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Adobe software

Znáte to. Auto neukradneš, foťák neukradneš, soft – no tak teda taky ne, ale s těžkým srdcem. Jenže ouha. Když už vyhodíte peníze, aby se nějaký trouba v bílé košili měl dobře – ti dole to, jak už to bývá, nedostanou – tak věnujete pozornost věcem, které by vám jinak nevadily.

Namátkou třeba například. Výborná zábava začíná už při instalaci, která vás nutí číst nesmyslně dlouhou licenční smlouvu. Už fakt, že nelze měnit velikost okna napovídá, že se výrobce snaží všechny od čtení odradit. Nezbývá tedy než rolovat kolečkem jak zběsilý.

Při čtení je nutné několikrát vyběhnout nahoru a dolu, abychom zjistili, že zatímco Japonsko, USA a Čad má jasně vyjmenovaná pravidla, EU tam zdánlivě schází. Až po několikerém hledání najdete, že pro všechny ostatní platí viz odkaz na internet.

Ovšem nejhezčí věta byla, že výrobce na sebe nebere žádné záruky, odpovědnost, povinnost a vůbec cokoliv co se jen blíží nějaká akci vyvolané vaší nespokojeností (například z nefunkčnosti), vyjma případů, kdy to zákon dané země neumožňuje a nutí výrobce do reakce.

Při prvním spuštění se objeví hláška o nelegálnosti licence – tady zůstané rozum stát, než na webu najdete, že instalace je po**aná a je nutné změnit 1 na 0 v registrech.

Licence se po instalaci nedohledáte. Právní upozornění jsou pouze anglicky. Po spuštění program vyžaduje doinstalci témat, které se na disku nenachází a z webu stáhnout nejdou, protože si z EU nelze nastavit  do USA účet. Copyright jak jinak – anglicky.

Začnete tápat po programu a hledat různé vychytávky, urychlovače a celkově se ho učit. Vzhledem k věku není problém nahlédnout do manuálu. Teda nebyl by to problém, kdyby manuál byl.

Najedete do nápovědy, která vás obšťastní  odkazem na anglický help, anglické video návody, které jak po kliknutí zjistíte – ano správně. Neexistují. Dozvíte se, že video se zachytává nikoliv nahrává.

Ovšem největší vál, který jsem našel a co bylo impulsem pro tento článek je věta, kterou je lepší nechat vyniknout v celé její nahotě. Snímek byl získán z nápovědy, neboli helpu aplikace Premier Elements 9 při hledání informací jak pracovat se stopami a časovou osou.

Vzhledem k neexistenci podpory v našich zemích, mizerných a neexistujících helpů a videotutorialů je k údivu, jak nízkou míru softwarové kriminality v našich zemích máme. Tvrzení je relativistické v korelaci s předchozím zjištěním.

P.S. Pokud by byl problém se zobrazením obrázku je potřeba kliknout na obrázek a jestě jednou na něj v otevřeném okně.

P.P.S. Komu se to nepovedlo zobrazit. Hláška z nápovědy Adobe Premier Elements 9, originální ostrá verze zní takto: „Poznámka: Další informace o práci se stopami a uspořádání klipů v časové ose naleznete v nápovědě aplikace Adobe Premiere Elements“

 

Tagy: