Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Rakušáci – piráti silnic I

Bývaly doby, kdy se normální řidič jezdící po Evropě bál tak maximálně v ČR, respektive hlavně v Praze. Čeští a hlavně pražští řidiči se při nastoupení do auta přepínají z módu „slušný +/- člověk“ do módu „divoký kanec“. Naplno zapínají své atavistické pudy a vrhají se do souboje na silnici, kde každá cesta je v podstatě bitvou kdo z koho. Jo a zajatci se neberou.

No v poslední ovšem českou kotlinu a dokonce i praglograd dotahuje Rakousko. Nejen řidiči, ale i policajti. Ukázalo se totiž, že rakouský policeman může zastavit auto na základě zdání (ano, čtete dobře) na základě svého osobního přesvědčení (!sic), že jedete rychle. A nejen že auto zastaví, ale dokonce ho pokutuje a nutí k zaplacení.

Fikaní rakušáci tedy zásadně zastavují navečer a v noci auto s jedním řidičem a jak se zjistilo primárně čechy, slováky a poláky.

Představte si tedy, že jedete takle po osmé hodině večer v krásném, přehledném úseku na tempomat oficiálně povolenou rychlost tomto úseku,  tedy 130km/hod a před vámi jede stejnou rychlostí slovenské auto. Předjíždíte policii, které si to šine cca 110tkou a rozhlíží se po kraji.

Náhle se rozvítí majáčky, auto prudce zrychluje a bodový reflektor ze zabodne …. uuufff… do auta před Vámi. Už svítí stopka a autíčka se pěkně šinou na nejbližší odstavné parkoviště.

Vzpomenete si, jak umí rakušáci šikanovat zahraniční hosty a v klidu zastavíte taky. Ovšem pro jistotu na druhém konci parkoviště.

Pomalu docházeje k autu slyšíte očekávnou komunikaci „…. jel jste moc rychle“. Bratr slovák se brání tím, že rozhodně nejel a že chce vidět fotky z radaru, nebo video záznam. Rakušák – ignoruje požadavek na důkaz –  jako kolovrátek mele pořád o zaplacení.

V klidu tam dojdete a vložíte se do debaty se slovy, že auto před Vámi opravdu rychle nejelo a že to můžete dosvědčit.

Policajti začínají rudnout a ztrácejí obezřetnost. Chvíli se Vás snaží přesvědčit, abyste se do toho nemíchal. Slovák, který evidentně nechápe o co jde zírá a nestačí se divit.

Jakmile začnou policajti vyhrožovat (mimochodem stejně jako čeští policemani když ví, že nemají pravdu) že zkontrolují i Vás, nabídnete s úsměvem záznam z GPS sledovacího zařízení, kde je zaznamenána rychlost. Navíc jste ochotni to doložit záznamem z kamery za čelním sklem.

Již podstatně rudí rakušáci, zadělávající si na hezký infakrtík, hulákající cosi, čemu není příliš rozumět.

Nasadíte poslední kapičku a to, že vytáhnete telefon a zeptáte se jich na možnost nafocení SPZtky jejich auta a služebních odznaků, protože nemáte tužku. Zároveň slušně požádáte o jejich jména.

Rakušáci se vzteklým prskáním urychleně zakryjí rukou odznaky, vrací doklady slovákovi, a s nadávkou na rtech „Du bist trotl“ odjíždí.

Spolu se slovákem, který stále nechápe o co jde, chvíli postojíte a vysvětlíte o co vlastně šlo a doporučíte pořídit GPS sledovačku a kameru.

Pro tentokrát tedy jedna nula pro Vás, ale příště – kdo ví? Rakouská police je totiž horší než německá a obě dají velmi rády východním zemím sežrat, že prohráli válku.