Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Soustředění – den třetí

Tento den začal ve znamení polykaných a ne zcela slušných nadávek na výrobce jednorázových plínek. Nevím sice na co při výrobě jednorázovek mysleli (ti výrobci), ale rozhodně to nebylo pohodlí dětí, neřkuli rodičů.Metoda pokus-omyl ukázala, že je nutné přebalovat uprostřed noci, jinak hrozí:

  1. pročurání dvojčat durch – a to pozor nejen durch plínu, body a punčocháčky, ale totálně. Tzn. durch dříve uvedené vrstvy a navíc deku, do které se zamotají, druhou deku, na které spinkají, třetí deku  na které spinkají, molitan a koberec. No zkuste si to sušit 🙁
  2. Totální zapruzení. Prostě katastrofa. Tam, kde šťastné, spící stereo přežije v látkovce celou – opakuji CELOU – noc bez problémů, bez buzení, bez pročůrání a hlavně bez opruzení – tam jednorázovky zaprudily dětské zadečky takovým způsobem, že vypadaly jako japonská vlajka.

Po malé exkurzi pro nezúčastněné do problematiky přebalování dvojčátek, se konečně dozvíte i něco ze soustředění.

Tento den proběhlo první natáčení, a proto se intenzita nacvičování výrazně zvýšila. Hlasy jsou již vyprofilované, druhá sekce pod vedením Bětky a Týny se rozjela jak parní lokomotivka a nacvičování jim fakt jde.

Bicí sekce má tento den lehké trable, protože se postoupilo do vyššího levelu, kde se klepá, chrastí, ťuká – prostě vydává hluk více či méně organizovaný na jinou než první dobu a to je fakt hustý.

Tento den se dokonce vytáhly housle a začala se nacvičovat instrumentálka. Strejda Sáhib bude zírat. Instrumentálka a vlastními silami. Dětský sbor. Mazec.

K obědu byly palačinky, které nachystala dvojčátka. Všem se dělaly boule za ušima, a dali by si ještě, ale to už by byla jen mlsná, která je honila po jídelně kolem dokola. Nikoliv hlad, který se zbaběle stáhnul do dálav, mumlaje cosi o tom, že s palačinkami od dvojčat se nedá zápasit, ale že se vrátí.

Po-obědový fotbálek se vydařil a některé zákroky Toničky, Kryštofa, Daniela a Majdy se opravdu podařily. Díky tomu tentokrát skončil mač remízou strašně moc : strašně moc.

Po druhé hodině se začalo nahrávat v místním kostele. Přes malé technické problémy – vybitá baterie mikrofonu, se nakonec zadařilo a natočilo se prvních 5 songů a to včetně instrumentálky. Pravda, vobčas do ní sbor cosi přicmrndává, ale to se nepočítá. V podstatě instrument only s vycpávkou sboru 🙂

Po nahrávání a svačině, jsme se zúčastnili mše, na které jsme měli těžkou převahu. Místním pěti osobám se to ovšem velmi líbilo – jak by také ne – a starý pán zavzpomínal na svá mladá léta, kdy měl také sbor v místě svého působiště. Ještě přidal historku o tom, jak hrával klarinet a po sáhibovsku se rozloučil se slovy, že má mnoho práce.

Večer proběhl v rychlém tempu, jak už to tak chodí, když se člověk baví. Jedinou temnou skvrnou na jinak sqvělém večeru byly Visty Bila-malé-pálky.

Jak se ukázalo, tento operační systém přidal nové, netušené možnosti do způsobu nahrávání a při přenosu nahrávek do počítače během večerního filmu došlo k několika  (dle mrkvosoftu) vylepšením.

Jinak řečeno, při přenosu do komplu si wow-visty domixovávaly zvuk ze zabudovaného mikrofonku do nahrávky. A dělaly to velmi rafinovaně. Při přenosu Verunka poslouchala na příposlechu předpokládaně výslednou kvalitu záznamu a protože s technickou kvalitou byla spokojena, valila jednu stopu za druhou a to více jak dvě hodiny.

Po přehrání všech použitelných stop, si chtěla pustit první a zeditovat šum na pozadí, ale stopa byla totálně nepoužitelná. Zašumněná, zahleněná, zafoukaná, občas dokonce zakašlaná – při srovnání originálu v nahrávacím zařízení s výsledkem v komplu byl položen stavební kámen kvalitní manželské hádky.

Prostě dostal jsem zpucung, že jsem to celé zdrbal, je to moje chyba, technické fýčury atd., atp. Po další hodině hledání, testování a nadávání bylo zjištěno, že wow systém nahrával stopu, kterou pouštěl jako výslednou, ale do ní poté namixoval všechny ruchy z okolí, nahrané velmi, ale opravdu velmi citlivým mikrofonem. Po tomto zjištění už bylo řešení jen otázkou cca 10ti minut, kdy bylo potřeba najít, kde přepnout nahrávání jen z IN vstupu a zarazit domix zabudovaného mikráku.

Teď už jen absolvovat znovu ty dvě hodiny a převést stopy do komplu. 🙁 Tak dobrou noc a pěkné sny …..

 

Tagy: , , , , ,