Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Jen tak …

Nejenom prací živ je člověk a děti nemůžou pořád jen na hřiště. Občas je nutné vyvést rodinu i mimo město. No tak byl naplánován výletík, který odpovídá velikostně délce stereo nožiček.

ale tentokrát začneme netradičně. Shrnutím. Úvodním. Aby ti, co se lekají více jak 12cti písmenek na stránce nebyly otráveni.

Úvodní shrnutí:

a) pro cyniky: Byly jsme na výletě.

b) pro informované cyniky a lenochy: Jeli jsme vlakem. Chodily po sněhu. V hospodě si dali polívku. Nebyla nic moc.

c) pro všechny ostatní:

Celý den byl v podstatě jedním velkým překvapením. Vyjma standardního – ne až tak překvapujícího – faktu, že když se někam chystáte, tak děti prostě křičí. Asi cítí velké události na obzoru a svoji natěšenost dávají najevo opravdu velmi hlasitě.

První překvapení – ČD má jako vždy binec v cenách, slevách a celkově ceně jízdného. Zpáteční jízdenka na 54km za dvě osoby prodaná 233,-Kč je v nesouladu s oficiální cenovou strategií, kterou najdete na webu. Zajímavé. Dalším zajímavým zjištěním bylo, že přes všechny slevy se i při počítání 5Kč/km  – tedy auto i s odpisy je levnější pro rodiny s dětmi od 6ti let jezdit autem.

Ovšem díky za konkurenci na dráze – vlaky byly čisté, uklizené a vytopené.

Dojeli jsme na pláně a tam si děti začali užívat. 

Sněhu pravda nebylo mnoho, ale o to lépe. Kdo má pořád sypat dětem sníh z bot. Postavily jsme sněhuláka, udělali půlnoční foto a po nějaká době, lehce vymrzlí jsem začali hledat kde něco pojíst.

Ovšem předtím se mnoho běhalo, skákalo, klouzalo, padalo, házelo a hlavně chodilo a chodilo. Díky vzdálenému horizontu děti spokojeně cupkali vpřed a všichni zúčastnění rodiče byly v klidu, protože libovolné viditelné nebezpečí bylo velmi daleko, snad jen s jedinou vyjímkou a tou byla velmi kvalitně schovaná past na mamuty.

Po obědě jsme se navzájem ujistily, že příště se musí  – alespoň v zimním období – cílová oblast výletu vybírat podle hospody. Tedy ne že by se nesnažily, ale jaxi to občas nestačí.