Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Dvojčata a politici

Po nějaké době jsem opět otevřel noviny a to co na mě kouklo, mi zprvu připadalo jako standardní politické bláboly a kecy okolo ničeho. Všichni přece vědí, že politici jsou lumpové, zkorumpovaná hovada, zloději a lháři. Proto mě nějaká aféra troubů, co nejsou schopni absolvovat naše dnešní velmi zjednodušené vysoké školství, nemůže rozházet.Toto byl ovšem pouze první pohled. Když jsem si uvědomil, že do zákonů, které budou připravovat tyto vylízané hlavy rostou moje dvojčátka, lehce se mi orosilo čelo. No, jen si představte. Šéf strážníků – pseudoprávník – bude posuzovat, jestli náhodou nezatkli dvojčata na základě smyšleného obvinění. Primátorka – pseudoprávnička – je vystěhuje z bytu, protože proti neplatičům je potřeba postupovat tvrdě a to vše na základě zákonů, které stvořil poslanec – takypseudoprávník. Ups. To je představa že? Sci-fi hadra.

Nicméně při druhém kouknutí se na danou problematiku mi výrazně horší přišlo, jak mám sakfa učit děti úctě k zákonům. Jak je naučit tak elementární věc, jako je nelhat. Že by se ctily nějaké autority a rozhodnutí soudu o tom nemůže být řeč – pan prezident spolu s poslaneckou sněmovnou nám dávají jasný příklad, že nějaké rozhodnutí vůbec nic neznamená.

Skoro to vypadá, že problematika práce a docházky do školy, kterou v tuto chvíli řeší speciální rómští poradci najde uplatnění i mezi majoritní neopálenou společností. O čem že to tady píšu?

Tak si dáme příklad. Přijde za aktivistou opálené děcko a ten mu řekne – „hele měl bys chodit do školy“ tmavé dítě se celkem logicky zeptá “ a to jako proč?“
Aktivista „přece aby sis našel dobrou práci“
dítě „proč by si mělo hledat práci?“
Aktivista „abys mělo peníze“
dítě“ vo co, peníze se berou na poště a když tak si ukradnu“ – volný přepis reálného rozhovoru (vynechána sprostá slova)

Mazec co? Po takovém extempore bych nechtěl být tím kdo bude posílat romské děti do školy bo je to neobhajitelné.

Ale pojďme to dotáhnout do konce. Analogie za 10let u nás doma:
já „jak to  že na školu tak strašně pečeš/pečete?“
dvojčata „na co škola?“
já “ abys dostal/a dobré zaměstnání a nemusel/a se pinožit na stavbě jako kopáč“
dvojčata „na co, stačí mít známé mezi mafiány, něco málo zalhat a dostanu super flek v politice. Vo takovým platu si můžeš nechat jenom zdát“

A je vymalováno. Dvojčata budou dělat za velké peníze politiku, budou lhát a podvádět po vzoru našich poslanců, nerespektovat rozhodnutí soudu po vzoru prezidenta, senátorů a hejtmanů. Nevážit si vzdělání po vzoru všech a rodiče se budou stydět někde v koutku v domově důchodců, kde budou odloženi po vzoru společnosti.

Zlý sen? Kdo ví …

 

Tagy: , , , , ,