Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Videa

Přijdu takhle jednou k počítači a koukám, že můj oblíbený bloger georgik.sinusgear.com má inzerovanou novou vlastnost WordPressu a to jendoduché vkládání médií a tedy i videa.  Vzhledem k tomu, že se již nějakou dobu chystám přidat odkaz na sqvěle zpracovaný večerníček s názvem Krtek a hrouda tak to ihned testuju.A tak testuju. A koukám – buď moje nepravděpodobnostní pole opět zapracovalo, anbeo autoři verze 2.9 prostě kecaj, jak už to tak programátoři dělají.

Posuďte sami. Toto je přímo vložený odkaz do těla textu. http://www.youtube.com/watch?v=kQzdwA-fFdo

Pře druhým pokusem jsem v odkazu „Pluginy“ našel a zaktivoval plugin SmartYoutube. Dokonce jsem si i přečetl návod, ač nerad a navíc v angličtině. A vono furt nic.

Po důkladnějším projití návodu jsem si všimnul malého rozdílu: adresa není http, ale httpv nebo jiné další přidané písmenko dle požadavku. A ejhle – už to jede.

Ale vložit to jen tak do textu se mi fakt nepovedlo …

Aktualizace

Po kratší konverzaci se mi stryko programator vychechtal s tím, že odkaz musí být text, rozbíjet link není nutné, stačí jen vložit textový odkaz v okénku „Adresa URL“, kterou Ty Trubka.com  automaticky nabízí.

Prostě programátorské myšlení je nám normálním nezasaženým lidem holt ne tak blízké, jak by bylo pro čtení manuálů záhodno 😀 howg.

 

Tagy: , , ,