Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Farní ples 2010

Ples je společenská událost. Událost,  na které se potkáte s přáteli a známými. Událost, kde si dáte do nosu něčím pravděpodobně alkoholickým. Událost, kde uvidíte nějaké to předtančení. Nesmíte zapomenout na tombolu. A samozřejmě půlnoční překvapení. A abych nezapoměl, v mezičase je možné se pohupovat v rytmu hudby.Tento ples byl poznamenám zcela jinými obtížemi než plesy předchozí. Nejen že se konal v „dělňáku“ a nebylo možné dojít na místo pěšmo, ale navíc bylo nutné najít dobrovolníka, který není tancechtivý a ohlídá dvojčata.

Úvod proběhl velmi netradičně přebalováním, kojením a uspáváním dětí. Přednes řečnického mistra Sáhiba všichni velmi chválili, ale nikdo ho nebyl schopen zopakovat. Pravděpodobně bylo téma příliš obtížné.

Úvodní polonéza, která byla ozvláštněna kankánovou vložkou rozdychtěných tanečníků, byla propracovaná a jen škoda veřejného násilí, kterého se dopustily za tanečnice převlečené feministky, tlukoucí kankán tančící partnery. Velmi mne zaujalo také první předtančení, které nabídlo netradiční tance v pořadí rejdovák, třasák, dupák a lomcovák. Vystoupení stepařské školy NoFeet bylo standardně vynikající.

Při intezivním tanci prokládaném konverzací s dalšími účastníky,tlačenicí v nekuřáckém baru na pitivo a občasnou kontrolou telefonu, jestli dvojčátka nezlobí, uběhnul letošní ples tak rychle, že oznámení o začátku půlnočního překvapení bylo tak překvapující, že jsme ho málem zmeškali. Což, jak se ukázalo, by byla škoda, protože překvapení v podobě perského tance bylo opravdu překvapující a nečekané.

Jsem přesvědčen, že tato tradice půlnočních překvapení loni započatá strhujícím přednesem labutího jezera bude pokračovat i nadále a již dnes se těším, že se těšiti můžu na další potěšení, celkově potěšujícího plesu a  to včetně srdce oblažujícího překvapení.

Proto volám: „Ať žije překvapující překvapení, které nás bude překvapovati příště.“

Pravda návrat domů byl nepřekvapivě poznamenán přebalováním a kojením, ale i tak to stálo zato. A to včetně služby v kavárně v neděli, kde překvapivě skoro nikdo nebyl.

P.S. Nezapomeňte si koupit lístky, nebudou, nebudou …

 

Tagy: ,