Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Dones to tam

Dvojčata jsou sexy. S dvojčaty je legrace. A dokonce Vám pomůžou. Představte si, na co jednoroční dítě nepřijde. Teda přijde.

Standardní zábava, přenášení hraček sem a tam po pokoji. To je zábava známá. Prostě „ledabyle pohozený písek“ se musí hýbat.  Dvojčata vesele lezou, batolí se, přelézají, padají, vstávají, žvatlají a narážejí. Lezou popředu, pozadu, hlavou napřed, hlavou vzad, píďalí se, mrskají s sebou, bouchají s sebou i s hračkami aby si ověřila 3D prostor okolo a najednou zjistí, že hračku můžou nejenom jen tak upustit na podlahu, na židli, na koberec, na druhé dvojče, ale že to můžou dát do ruky libovolnému dospělému, který je v bezprostřední blízkosti a je ochoten nastavit ruku.

Hra dostává zcela novou dimenzi. Ovšem co s tím, když jsou nožičky unavené, hromada věcí se povětšinou přestěhovala k odevzdaně se tvářícímu postaršímu spoluhráči a na druhé straně pokoje zbývá mnoho maličkostí.

Dvojčata chvíli smutně koukají na hračky, na sebe, měří si vzdálenost na druhou stranu pokoje a korelují délku pokoje, únavu nožiček a svoji touhu pokračovat v úchvatné hře. Po chvíli dojde zcela jasně k mimosmyslové komunikaci a jedno dvojče vyrazí pro kyblíček, zatímco druhé shrnuje na podlaze zbývající drobné hračky na hromadu. Společně v kooperativním módu naplní kyblíček a vyslanec holčička (přece jen chodí v roce lépe) se potácí přes pokoj s kyblíčkem doprovázena vesele se řehtajícím, batolícím se bratrem.

Štastni jak na to vyzráli, kyblíček vysypou a domáhají se pochvaly jak jsou šikovní. Pochvaly se jim dostalo. Vidět zrychlený vývoj lidstva (ve dvou minutách), kdy se děti učí zacházet s nářadím, se kterým se opičí předkové učili zacházet stovky let, prostě stojí za to.

Jen doufám, že rozdělávání ohně pomocí tření dřev budou trénovat jinde než na koberci v pokoji. Pravděpodobnost, že bych je nepochválil hraničí s jistotou a zvláště v případě, že by se jim zadařilo 🙂

 

Tagy: , , ,