Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Dvojčata detektivem

V určitém věku se dvojčata – předpokládám nejen ony – stávají detektivy. Je nutné vše důkladně prozkoumat, zanalyzovat a pokud je to zajímavé, předat dohližiteli, aby se s ním podělily o radost z nálezu.

Je velmi povznášející vidět, s jakým zaujetím lze zkoumat v podstatě cokoliv. Od drobečku, přes kamínky až velké objekty v podobě papučí. Vše je interesantní a o vše je potřeba projevit zájem. Každou chvíli se tedy jedno stereo zohne, resp. si přidřepne a zaujatě kouká před sebe, aby se – až nastane sléza -pokusilo předmět uchopit a předat nález do vyšších sfér. Doslovně.

Radostný výraz v očích nepokazí dokonce ani to, že se objekt detektivního zájmu nepodaří uchopit. Vždy je potřeba pěkně poděkovat a předmět, reps. nepřemět okomentovat. Rozzářené oči na úrovni bambusové 40Wattové žárovky se naráz stanou halogeny a stereo se vrhá s novou silou na další zkoumání.

Zajímavé je, že pravidla, jimiž se zřítelnice očí prarodičů řídí, jsou postavena na principu nepřímé úměry. Několik pravidel co a jak zkoumat.

  • čím menší, tím lepší
  • i malý objekt je nutno uchopit maximální silou a tento silový úkon ohlašovat mohutným funěním
  • čím větší svinstvo, tím větší pravděpodobnost, že se objekt zájmu dostane do rukou otci
  • není -li to k jídlo, zvyšuje se pravděpodobnost, že bude objekt před předáním vstrčen do úst
  • je-li objekt vedle louže, dítě se vždy přikrčí a sedne mimo suchou zem
  • čím větší bahno, tím větší pravděpodobnost zajímavého nálezu

Prostě dvojčata dělají jen radost. Jsou doporučovány zvláště fotografům, kteří se zabývají makrofotkami. Jako obvzlášť užitečné se ukázalo nosit na vycházky když ne mikroskop, tak aspoň lupu.

 

Tagy: , , ,