Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Googlovská loga

Kdo by neznal Google? Tento vyhledávací nástroj, vynikající pomůcka pro tápající vzděláníchtivce, nefachčenky, kteří se naopak vzdělávat nechtějí, teroristy i protiteroristické organizace. Vyhledávací služba je zde pro všechny.  A výsledky jsou zhusta dobré.

Co je ovšem nedoceněno, jsou grafická loga této firmy pro určité, speciální dny. Povětšinou jsou vtipná, pěkně vyvedená a nezřídka interaktivní. Česká republika má v tomto výčtu speciálních log silné zastoupení a některá z nich jsou určena právě a jen pro nás. 🙂  Je to příjemné zpestření pracovního dne u komplu.

Posuďte sami:

6. února 2011 – Jan Werich’s Birthday – (Czech Republic)

28. březen 2010 – Jan Amos Komensky’s 418th Birthday – (Czech Republic, Slovakia)

14. březen 2010 –  asi den matematiků, protože se mi zobrazilo logo  Pi Day – (Selected Countries)

v únoru 2010 jsou loga inspirována zimní olympiádou

9 leden 2010 – 120th Birthday of Karel Capek – (Czech Republic, Slovakia)

18. prosinec 2009 – Jan Evangelista Purkyne’s Birthday – (Czech Republic)

29. říjen 2009 – Asterix Comic’s 50th Anniversary © 2009 Goscinny – Uderzo – (Selected Countries)

7. říjen 2009 – výročí vynálezu čárového kódu – velmi ftipné 🙂

Tyto a další obrázky najdete pod tímto odkazem.

Interaktnivní byla například hra Pacman, kterou můžete najít zde, nicméně hru, která byla integrována do loga Googlu, se mi již nepodařilo spustit. Alespoň video, jak to vypadalo najdete zde. Zajímavostí bylo, že hru mohli v reálu hrát dva hráči. jak bylo empiricky ověřeno 🙂

Předevčírem, tzn. 8. února, nás gigant potěšil logem, které se neslo ve znamení Julese Vernea a jeho „20.000 mil pod mořem“. Interaktivní logo nás zavedlo hluboko pod mořskou hladinu, jak je vidět na videu v tomto článku.

28. září 2010 bylo možné logo rozehnat pomocí myši na jednotlivé kuličky, a tyto pak honit kurzorem po obrazovce. Video s ukázkou najdete zde – sledujte co dělá kurzor.

Nebo zde je ukázka interaktivního balónku ke dni 25. výročí objevení „buckyball“ tzn. k objevení první molekuly C60. Tento objev byl oceněn Nobelovou cenou v roce 1996.

Další detaily a loga najdete například zde.