Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Kouzlo

Kouzla mohou být různá. Velká nebo malá. Povedená nebo nepovedená. Ale vždy mají jednoho společného jmenovatele. Osoba, která kouzlo předvádí, chce obohatit chvíle těch druhých.

Pravda jsou chvíle, kdy je lepší předstírat, že kouzlo ne a ne a nevychází. Jako příklad může posloužit strýček z knihy, na kterou si ne a ne a nemůžu vzpomenout. Ten  (fiktivní strýček) se vždy vrhnul na nevinnou obět a začal ji „bavit“ (všimněte si uvozovek) karetními kouzly.

Celý proces probíhal asi takto: Vytáhni si kartu. Vlož ji do balíku. Balík zamíchej. Abraka dabra. Je to tato karta? A ukázal kartu, kterou s rozzářeným úsměvem vytáhnul s balíku. Po vzoru tohoto imaginárního strýčka jsem na několik takovýchto pokusů automaticky odpověděl „ne, není“.

Musím konstatovat, že překvapené obličeje rádoby kouzelníků byly jedno z the best of  nejkrásnějších kouzel, které se mi kdy povedlo vyvolat.

Ovšem kouzlo může probíhat i jinak.

Třeba i takto. Na stole leží dvě podložky pod skleničku. Na podložkách stojí dvě skleničky s vodou. U stolu sedí (už je to tu zas) dvě dvojčata.

Chvíli se dívají na sebe, chvíli na skleničky, chvíli na pěstouna a pak se telepaticky ozve „včil“. Sklenička se v mžiku sundá z podložky a podložka se otočí.

Krtek, který se nacházel na vrchní straně podložky, tedy celkem logicky zmizí. Plamínek očekávání v dětských očích při pohledu zpět na dohlížející jednotku je natolik silný, že není možné nepoložit logickou otázku: „Kde je krtek? Krtek tady není.“

Na tuto větu, která jak se ukázalo působí spíše jako heslo, se stereo otočí na sebe a po dalším telepatickém „včil“ se podložky opět orotují o 180stupňů.

Tento „kouzelný“ postup je možné opakovat ve své podstatě do nekonečna. Záleží jen na momentální psychické a fyzické kondici dohlížejícího. Nadšení dvojčat je přitom natolik nakažlivé, že se baví i přihlížející.

Prostě je to kouzelné 🙂

Ano. Já vím. David Copperfield by se smál, až by se mlátil čelem do zadku a navíc do vývrtky. Ale to nevadí. Toto kouzlo je sice malé, ale je jen toho, kdo si ho dokáže s dětmi najít.

 

Tagy: , ,