Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Euro Kontrola slepic není planá hrozba

To, že nám Evropská unie zakázala chovat slepice v podmínkách, které chudinky slepice stresují a nařídila větší kotce a výběhy, už asi ví každý. Ono  taky jak to minout, když se vajíčka dostala na 3násobek. Ale to, že posílají specifické kontroly na chovatele se moc neví. A že jsou tyto kontroly doslova přemnožené, se teď šíří šeptem mezi chovateli.

Kontrola chodí zhusta „natajnačku“ a mnohdy jejich návštěvu zjistíte až následně. Speciálně vycvičení kontroloři, kteří prošli drilem hodným zelených baretů, specnatz a/nebo dokonce Prostějovské brigády rychlého nasazení, jsou lstiví a každé porušení předpisů natvrdo sankcionují.

Slepičí eurokomisaři jsou workoholici a pravidelně kontrolují  chovy v noci tak, aby přes den mohli psát zprávy. Skoro by se dalo říci, že zásadně.

Zatím je nikdo nikdy neviděl (až na jednu výjimku), ale pokut a postihů, které rozdali, je tolik, že utajit jejich existenci se nedaří ani EU, která jak známo zatají cokoliv i sama před sebou. Jako například další pokračování a  „legální kroky“ po schválení dohody ACTA – viz zde.

Jak zjistíte, že vás navštívili eurokontroloři?

To je jednoduché – chybí vám slepice. Jak se ukázalo, Euro-kontroloři slepičích chovů si neberou servítky, ale za to berou slepice. A věřte mi, důvod se vždycky najde. Pokud jste si jisti, že máte vše v pořádku, nechte otvor do 8cm čtverečních a uvidíte. Že slepici neuvidíte. Přebytečné slepice totiž berou jako prevenci a zajištění důstojných podmínek života slepic.

Pravda po právní stránce to není zcela košer, protože kontroloři chovů za sebou málokdy nechají papírový dokument, ale pokud byl někdo z nich kdy chycen při činu (pouze v zahraničí), vždy se bránil tím, že rozhořčení ze špatně provedeného chovu je donutilo zprávu po dopsání všech prohřešků doslova sežrat včetně přebytečných slepic.

Pravda, mnoha lidem se zdá jejich razantní postup poněkud „kách“, ale je nutno říci, že ihned po nalezení závad je ustanoven nový stav populace slepic tak, aby přesně odpovídal rozměrům a vybavení slepičárny.

Jednomu z nešťastných majitelů, postižených nesmlouvavými euro-kontrolory se podařilo jednoho z agentů EU vyfotit. Dle slov autora, se podle něj komisaři přemnožili a mělo by se s tím něco dělat.

Nejlépe brokovnicí.