Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Všude hnědo, tady ježek

Někdy i otec musí kapitulovat před tlakem okolí. No a potom musí vyrazit s dětmi na lyže. Pravda, odolával dost dlouho. Do skoro 5ti let dvojčecích.

Celá akce začala výrazně dřív, než vlastní lyžičkování. Bylo nutno sehnat lyže, helmy, rukavice, ve kterých děti vydrží venku déle než několikaminutový přechod z domu do domu.

Ale to by ještě šlo.

V předvečer odjezdu na hory si děti obuly přeskáče, přeskáče nahodily do lyží a začaly se procházet po koberci v pokoji. Prostě těšení bylo velké. Odjezd, ten byl taky ještě v pohodě.

Ovšem příjezd na hory, ten už tak vesel nebyl.

Po obědě a navlečení se do lyžařských propriet to začalo. Lyžičkovat neee. Raději si budeme hrát. Nebo půjdeme do bazénu. Hotelového.

Grrrr. Chudák otec si vzal dovolenou, zaplatil lyžičkování a tedy není jiných cest! Děti byly dotlačeny na svah a včil to teprve fest začalo. „lyžičkovat se nebudůůůůů …. uááá“ V tu chvíli je rodičovská trpělivost … hmmmm …. poněku namáhána.

Děti byly uklidněny, vytlačeny a dotaženy na svah, aby poté co přestanou vřískat se otec co nejrychleji zdekoval pryč. Sláva. Ovšem do té doby, než si pěstoun uvědomil, že akce tato byla na bezmála hodinu, po kterou platil permanentku. Fix 🙂

Jenomže. Všude bylo hnědo. Sjezdovka nastříkána umělým sněhem v šířce cca 100m. To si Vás děti všimnou při každém průjezdu okolo a reálně hrozí opakování příchodové scény. Jaj.

První den to naštěstí vyřešila vzdálené sjezdovka. A navíc v podstatě privátní. Na sjezdovce se totiž vyskytovaly tři osoby a dva šlepraři. Jeden nahoře a druhý dole. Potud dobrý. Ale jinak to moc nešlo. Než člověk nabere rychlost, už aby dole brzdil. Prostě lyžování zdatného lyžaře, v českých horách za omezených lyžařských podmínek je poněkud jako rozloha sněhu. Omezeno.

Naštěstí si druhý den pozorný otec všimnul, že v půjčovně visí nevyužitý kostým maskota sjezdovky – ježek. Nelenil, optal se a hbitě zapůjčil.

20140116_151603

V tu chvíli dostalo lyžičkování nový rozměr.

Z pěstouna se stal kočkolap. Děti se dobře bavily. Okolí se bavilo ještě lépe a hory byly zachráněny. Skoro.

Každá ráno se titož opakovala scéna – lyžičkovat néééé.

Ještě že to ježek jistil 🙂

A proto lyžování s dvojčaty? Jedině na sjezdovce SkiKarlov 🙂