Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Dovolená s dvojčaty – pohledem matky

Ač jsem na mateřské, dlouho jsem se již těšila na opravdovou dovolenou. Tedy, že vyrazím s manželem a dvojčaty někam pryč z města a trochu si odpočinu od každodenního martyria, slovy babičky, že to bude prima, že na to nebudu přes den sama, vždyť mi přece muž pomůže. No a v noci (která u mě a dvojčat trvá asi od devíti večer do devíti do rána), že to bude víc v pohodě – třeba se tátovi večer podaří Alžbětu Marii přesvědčit, že na to, aby žila nočním životem má ještě pár let čas a ráno si třeba Matěje Jana přenese do postele a přesvědčí ho, že je ještě moc ospinkaný a má moc těžkou hlavičku..

Dvojčata však jako vždy předčila naše veškerá očekávání.

Zaprvé zaregistrovala změnu prostředí (jejda to je věcí ke koukání a rozptylování!), takže začal problém s usínáním a pokojným soustředěným hraním.

Zadruhé si všimla toho, že denní rytmus je jiný než doma – přes den se chodí na výlet a to přece nemůžou spinkat, co kdyby jim něco uteklo. Večer jsou tudíž přetažená, protivná, uhulákaná, žalná a chce se jim tak moc spinkat, že neví, jak na to.

Zatřetí jim neuniklo, že rodiče jsou celý den s nimi (venku a bohužel i vevnitř, protože apartmán je 1+kk) a že obzvláště mamině vadí, když hulákají. Začala se tedy bavit tím, že vždycky přijde nějaké rozptýlení, když zabékají. Zkrátka se nechala rozmazlovat.

Začtvrté zjistila, že v apartmánu je suchý a příliš teplý vzduch, ve kterém se jim ale opravdu špatně spinká a tudíž se často budí.

Když k tomu přidám, že Mates objevil parádní zábavu přetočit se z bříška na záda, přičemž zpátky mu to nejde a v poloze na zádech je opravdu nerad a rozhodně v ní neumí usnout a to, že Bětka zjistila, že už se udrží na všech čtyřech (na kolínkách a na ručičkách) a pokouší se v této poloze usnout – dovedete si asi představit, jak báječnou dovolenou nyní prožíváme (přežíváme).

Děti hlídá táta, proto jsem mu mohla tento příspěvek napsat. Před chvílí se mu Alžběta Marie přemrskla z postele na zem (no, někdy to přijít muselo), ale jinak musím ocenit, že se opravdu snaží (táta).

Nevím, kde jsem slyšela o souvislosti mezi slovy dovolená a odpočinek. Nehodí se mi ani ke slovu „mateřská“ ani k sousloví „s dvojčaty“. Přesto jsem ráda, že tu všichni jsme – já nemusím prát plíny a táta konečně na vlastní kůži ocení, co si to vlastně nalíhl.

 

Tagy: , , , ,