Nejnovější příspěvky
 
 
    Translate to:

 
 
 
 
 
 
 

Chybička se vloudí

Občas se i mistr tesař utne. Celé to začalo tím, že Nortonovi security s antivirem se rozhodli, že účetnictví v ČR je vir. A hotovo.

Což znamenalo, že na některých PCdlech se účetnictví prostě nespustilo, protože antivir zahlásil, že je to vir.

Tato vlastnost se v nepravidelných intervalech přesunovala přes veškeré počítače, které měly přístup na účto a bylo to napříč uživateli, sestavami, instalovanými programy – prostě tato chyba vypadala jako náhodně generovaná.

OK. Přes deset měsíců trvající komunikace s výrobcem nevedla k cíli, a proto padlo rozhodnutí nahradit antivir od Symantecu jiným. Navrhnuto, rozhodnuto, zrealizováno.

Pravda, výběrová fáze měla také své humorné stránky, protože prodejce poslal „nezávislé“ hodnocení uvažovaného antiviru, jež bylo součástí stránky výrobce a také se dostalo na rádoby nezávislou stránku testů antivirů. Prostě legrace. Nicméně prodejce se ukázal jako formát a za chybičku se omluvil.

Ta pravá legrace ovšem začala při instalaci. Eset totiž chce přístupové jméno a heslo již opři stažení.

No to není takový problém. Jméno a heslo bylo zadáno a ejhle – nic. Opět se objevilo dialogové okno, které chtělo vyplnit tytéž údaje.

Proběhlo několik pokusů zadat požadované informace a nic.

No problem. Zavoláme podporu.

Jenže – ta, kupodivu, nic moc neporadila, ale poslala xml soubor, na registraci. OK. Ale – tento soubor je použitelný až po stažení. Znovu telefonát. Vám se nedaří stáhnout soubor? Upřímné zděšení v hlase obsluhy bylo natolik silné, že si volající začal připadat jak milé chlupaté zvířátko s měkkou tlamičkou. Prostě lama.

Po několika teoriích, včetně zaslání přes ftp se nakonec chyba objevila. Stahována byla první verze antiviru, nikoliv druhá, která byla zakoupená. No a programátoři si ušetřili hlášku, že se stahuje špatný soubor a místo toho s humorem programátorům vlastním, klidně zobrazovali výzvu k opětovnému zadání správného jména a hesla a potají se bavili rozpaky stahujících.

S takto veselou firmou, už ve fázi stahování bude určitě veselo i nadále. Už se na to všichni těšíme.

A účetnictví? To už kupodivu není vir, ale pouhopouhá zlomyslná nezbytnost. A samozřejmě jede.